Сериалът "Приятели" е любим на цяло едно поколение (даже може и на повече) и дава висок старт на шестимата актьори, които и до днес мнозина свързват с имената на героите им - Рейчъл, Фийби, Моника, Джоуи, Рос и Чандлър.

Дейвид Шуимър, специалният епизод на "Приятели" и кога най-после ще бъде заснет

Дейвид Шуимър разкри кога ще започнат снимките на "Приятели"

Ах, този дълго чакан специален епизод

Сериалът има 10 сезона и с всеки следващ Лиса Кудроу, Дженифър Анистън, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър, Матю Пери и Кортни Кокс не само набираха популярност, но и получаваха все по-големи хонорари.

От Love Money проследяват как набъбват сметките им, които продължават да растат и днес благодарение на участието им в сериала, въпреки че снимките му приключват преди близо 16 години.

По време на първия сезон актьорите взимат по 22 000 долара на епизод, но набързо се усещат и отказват да се снимат във втория, докато не видят подновените си договори с хонорари на стойност от 100 000 долара за всеки един от следващите епизоди. На финала стигат дори до 1 милион долара за епизод.

По-интересното е друго. Въпреки че "Приятели" отдавна приключи, Warner Bros. получава 1 милиард на година от синдикални приходи. Всеки един от актьорите пък има право на 2% от тях, или на годишна заплата от 20 милиона долара.

И няма как да не ни е любопитно кой от шестимата актьори е забогатял най-много към днешна дата.

На последно място в класацията е Мат Лебланк със "скромната" сума от 80 милиона долара. На пето място е Лиса Кудроу с 90 милиона, а на четвърто - Дейвид Шуимър със 100 милиона.

На трето и второ място се нареждат Матю Пери и Кортни Кокс с по 120 милиона.

Най-богата сред всички се оказва Дженифър Анистън. Рейчъл заема челното място със сумата от 300 милиона долара. И нищо чудно - именно благодарение на "Приятели" актрисата успя да пробие в киното.

Очаква се сумите в сметките на шестимата актьори от сериала да скочат с поне 2,5 милиона, след като специалният епизод с тях Friends: The Reunion излезе. Той вече е заснет, но за момента не знаем кога ще го видим.

"Приятели", HBO GO и всички десет сезона на сериала

Къде да гледаме всички сезони на "Приятели"

Една добра новина

Добрата новина за всички фенове на "Приятели" е, че от днес, 15 април, всичките 10 сезона на сериала са достъпни за гледане в HВО GO.