На 8 януари тази година Елвис Пресли щеше да навърши 88 години. 2022 г. до голяма степен мина под знака на Краля на рокендрола, благодарение на филма на Баз Лурман "Елвис", който в момента може да гледаме в НВО Мах.

“Елвис”, Остин Бътлър, Том Ханкс и какво да очакваме от биографичния филм на Баз Лурман

Какво да очакваме от “Елвис” с Остин Бътлър и Том Ханкс

История за музика и слава, която си има и злодей, и герой

Именно с помощта на филма на доста места в Северна Америка ще бъде отбелязан рожденият ден на Пресли. "Елвис" ще бъде прожектиран безплатно в десет града, между които Чикаго, Ню Йорк, Лос Анджелис, Торонто, Ванкувър.

Прожекциите ще се състоят на 8 януари и ще започват в един и същи час, като преди тях ще има специално записано послание на Лурман и на Остин Бътлър, който изпълнява ролята на Краля. В имението на Пресли Грейсленд в Мемфис също ще има прожекция.

"Елвис" получи три номинации за Златен глобус, сред които за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор в главната роля. Най-много похвали, включително от бившата съпруга на Елвис Присила Пресли, получи изпълнението на Том Ханк, който е в ролята на мениджъра на певеца полк. Том Паркър.

Елвис Пресли е роден на 8 януари 1935 г. в Тюпелоу, Мисисипи. Умира на 42-годишна възраст на 16 август 1977 г., припомнят ни от Deadline.