Когато Остин Бътлър се съгласява да изиграе Елвис в едноименния биографичен филм на Баз Лурман, едва ли е предполагал, че нещо в него ще се промени толкова много. Едва ли е очаквал, че гласът на легендарния певец така и ще си остане част от него.

"Елвис", рожденият ден на Елвис Пресли на 8 януари и безплатните прожекции на филма на Баз Лурман

Как ще бъде отбелязан рожденият ден на Елвис Пресли

Кралят на рока щеше да навърши 88 години

Според Ирен Бартлет - дамата, която е обучавала Остин Бътлър как да говори и пее като Елвис Пресли, той може дори да остане завинаги с "новия си глас". Тази голяма промяна в младия актьор обаче се превръща дори и в шега, тъй като гласът му преди е бил много по-различен от сегашния, който е бавен и нисък.

И въпреки че според някои Остин Бътлър съвсем нарочно продължава да използва гласа на Елвис, то според Ирен Бартлет това изобщо не е така. Тя не вярва, че това е ефект, който актьорът използва. "Това, което видяхте на тази реч на Златните глобуси, това е той. Истинско е, не е поставено", споделя тя.

Освен това според нея промяната може да е постоянна, защото Остин Бътлър се е подготвял за ролята на Елвис още от първите дни на пандемията. По думите ѝ той е работил върху нея през цялото време и трябва да се има предвид, че е трудно човек да се откъсне от нещо, върху което е отделил толкова много време и фокус.

И ако си припомним Остин Бътлър като Елвис Пресли във филма, най-вероятно в съзнанието ни веднага ще изникнат сцени, в които актьорът не само говори като музиканта, но дори и пее негови песни. Всъщност почти цялата музика във филма е изпята от Остин Бътлър, припомнят от Teen Vogue.

Бартлет казва също, че опитът му да имитира гласа на Елвис вече като по-възрастен може да е създал напрежение. Това означава, че има възможност ларинкса на актьора все още да не се е стабилизирал. Все пак, това търпи промени до 30-ата годишнина на човек.

Самият Остин Бътлър също е говорил за това как ролята го е променила и е съвсем наясно, че доста се говори за "новия му глас". Той казва, че не забелязва промяната. "Не мисля, че все още звуча като него", споделя актьорът по време на речта си, когато приема Златния глобус за изпълнението си именно в "Елвис".

Лиса Мари Пресли и новината за смъртта на единствената дъщеря на Елвис Пресли

Отиде си единствената дъщеря на Елвис Пресли

Лиса Мари Пресли почина на 54-годишна възраст

"Три години ролята беше единственият фокус в живота ми, така че съм сигурен, че винаги ще има части от ДНК-то ми, които винаги ще бъдат свързани по този начин", казва още Остин Бътлър.