Природозащитната организация PETA неведнъж е успявала чрез провокации да привлече вниманието към най-наболелия за нея проблем - безнаказаното използване на животински кожи в модната индустрия.

Дженифър Лопес, Супербоул 2020, PETA и за какво нападнаха изпълнителката

Защо нападнаха Дженифър Лопес

Какво му има на флага на изпълнителката

Няма спор, че се постигна много в последните години и редица големи брандове се отказаха от естествената кожа в полза на изкуствената и опазването на хиляди животи. Но явно има още какво да се желае, защото от PETA са ни подготвили нова изненада.

Точно покрай маниакалното пазаруване на Черния петък и преди коледните празници организацията пусна сайта Urban Outraged. На пръв поглед той изглежда досущ като всеки друг онлайн магазин за дрехи и аксесоари. Но продуктите в него ни хвърлят в лек шок, защото са направени от човешка кожа.

Или поне това е търсеният и очевидно постигнат ефект на кампанията. А когато изберем някой артикул и го добавим в количката, на екрана ни излиза кървава картина с одрано човешко и животинско лице, както и напомнянето, че ние сме част от този касапски процес.

Защото когато става дума за дране на кожи, живото същество си е живо същество, независимо дали е човек, овца, лисица или каквото и да било друго.

От PETA ни задават и въпроса защо не сме ужасени от това, което имаме в гардероба си, както вероятно сме се ужасили от гледката на сайта. Защото голяма част от материалите, от които се произвеждат дрехите, отново идват от животни.

Volvo, естествената кожа, тапицерията и защо марката се отказва от нея в своите електромобили

С какво се разделя Volvo

Шведската компания иска да намали вредата върху животинския свят

Разбираме също така, че кампанията на организацията този път е насочена конкретно към три марки - Urban Outfitters, Anthropologiе и Free People, които може да не отвличат и убиват хора, за да вземат кожите им, но използват животинска кожа за своите продукти. Призивът към тях е да се откажат от тези дрехи и аксесоари, а към нас - да спрем да ги купуваме.