Светът е голям и странни случки дебнат отвсякъде. Случки, които буквално ни оставят без думи. Имаме един съвсем пресен пример от град Пешавар в Пакистан от последните дни. Информационните агенции съобщиха за случай на приета в болницата бременна жена със забит в главата пирон.

И шокиращото в случая не е самият пирон в главата ѝ, а причината да попадне там. Жената решава да забие пирона в главата, защото има силното желание да се сдобие с момченце. А защо вярва, че това ще има ефект? Защото се доверява на думите не местен лечител.

Неврологът Айдер Сюлеман, който лекува жертвата в болницата Lady Reading Hospital, казва, че пиронът е проникнал в черепа на жената, но не е стигнал до мозъка й.

"Тя каза, че жена в нейния район е направила същото (забиване на пирон) и е родила момче, въпреки че ултразвукът е показал, че нероденото й дете е момиче", казва Сюлеман пред пакистанския вестник Dawn.

Подобни нелепи препоръки на т.нар. лечители са често срещани в Пакистан. Тези духовни "лечители", както ги наричат, са много популярни сред хората, търсещи решения на проблемите си. Повечето от тези лечители са ислямски духовници.

Не е ясно дали жената е забила пирона сама или някой й е помогнал, но според Сюлеман всичко се случва в дома ѝ. Членовете на семейството се опитват неуспешно да извадят гвоздея от главата й, казва лекарят, но не успяват и се налага тя все пак да стигне до болницата.

От DW пишат, жената вече има три дъщери и е в очакване на четвърта си. Съпругът й обаче е недоволен от нея, защото отново няма да му роди момче, като я заплашва, че ще напусне семейството. Момчетата обикновено се предпочитат в страните от Южна Азия, включително в Пакистан, тъй като се смята, че осигуряват на родителите по-добра социална и икономическа сигурност.

Принудена от обстоятелствата, в желанието да не разочарова за пореден път мъжа си, бременната жена се опитва да направи всичко възможно, за да промени необратимото, дори това да включва забиване на пирон в главата.

Русия, културно-образователният център „Елцин“, "Три фигури" на Анна Лепорская и един скучаещ охранител

Да съсипеш картина за милион долара от скука

Вандализъм или шедьовър

Инцидентът привлече вниманието на властите, след като рентгеновата снимка на жертвата се появи в социалните мрежи и случаят се разпространи с шеметна скорост. Полицията има за цел да разбере кой е въпросният лечител, чийто съвет е послушала жената, както и защо инцидентът не е им докладван от лекуващия ѝ лекар.