Един от куриозите на Олимпийските игри в Токио бяха картонените легла, на които спортистите трябваше да спят. Някои обясняваха, че са най-екологичната алтернатива, а други - че така и да искат, няма да могат да правят секс на тях в условията на пандемия.

Пекин, Зимните олимпийски игри и предупреждението на някои правителства към спортистите

Предупреждението към олимпийците в Пекин

Заплахата, на която са изложени

Въпреки че бяха представени като наистина добра идея, тези легла получиха много повече критики, отколкото похвали. А организаторите на зимния спортен форум в Пекин очевидно са си взели поука, защото сега състезателите си почиват на високотехнологични легла, за които определено можем да им завидим.

Няколко олимпийци вече споделиха в профилите си в социалните мрежи видеа, на които показват леглата с дистанционно управление и цели осем функции.

Една от тях е режим за "нулева гравитация", който има за цел да свали напрежението от мускулите и ставите и да помогне на спортистите да се възстановят по-бързо и пълноценно след състезание, както и да бъдат в най-добрата си форма за него.

С дистанционното или със специално приложение за смартфон може да се регулира височината на различните части на леглото. Като например вдигане на главата под ъгъл от 15 градуса, а краката - от 35 градуса, подпомага кръвообращението и така атлетите се справят ефективно със стреса и си гарантират качествен сън.

От Reuters пък разкриха, че същите легла са достъпни и за журналистите в олимпийското село. Те се намират в специално проектирани за игрите кабини.

Климатичните промени, Зимните олимпийски игри и какви са прогнозите за бъдещето на спортния форум

Бъдещето на Зимните олимпийски игри е под въпрос

Каква е заплахата

Желаещите могат да се отдадат на кратка дрямка в изолирана среда, както и да усетят удобството, което имат спортистите. Разбира се, това е и хитър начин организаторите да се изфукат с технологичното нововъведение.