64-годишната Пеги Джоунс коси тревата в двора на дома си миналия месец, когато се случва нещо необичайно - прелитащ ястреб изпуска змия върху нея, преди да се спусне, за да се опита ядосано да си върне храната. Змията се увива около ръката на Пеги и започва да я удря по лицето, докато птицата яростно забива ноктите си дълбоко в плътта й.

Ужасяващото изпитание я оставя с порязвания и синини по ръката и лицето. Странният инцидент се случва на 25 юли в град Силсби, Тексас, близо до границата с Луизиана.

"Докато се опитвах да преметна ръката си и да се измъкна от змията, тя се уви около ръката ми", казва тя пред CBS News. "Змията ме удряше в лицето, удряше очилата ми няколко пъти... Аз се опитвах да я махна от себе си и да я хвърля на земята, а тя ме удряше и удряше и просто продължаваше да виси."

По време на борбата Пеги осъзнава, че трябва да е изпусната от преминаваща птица, тъй като не е стояла под дървета, когато товва се случва. Предположението й бързо се потвърждава, когато ястребът се спуска и се включва в мелето.

"Тогава ястребът се появи точно толкова бързо, колкото се появи змията", казва г-жа Джоунс.

Снимка 629420

Източник: iStock

"Ястребът сграбчи змията, която беше увита около ръката ми, и я дръпна, сякаш щеше да я отнесе. И когато го направи, тя още по-силно се вкопчи в ръката ми. Ястребът дърпаше змията и съответно ръката ми нагоре." 

Така докато ястребът се бори да отстрани змията от тялото на Пеги, започва яростно да я пробожда с острите си нокти многократно в опитите си да си върне обратно храната. В крайна сметка змията е издърпана от ръката й, оставяйки стреснатия й съпруг да я закара до болницата.

"Имаше прободни рани, порязвания, ожулвания, драскотини и тежки натъртвания", казва тя, добавяйки, че атаките на змията върху лицето й са повредили очилата й.

Снимка 629422

Източник: iStock

Пеги описва нападението като силно травмиращо, добавяйки, че е мислила, че ще умре и има проблеми със съня, откакто това се е случило. Тя обаче признава пред CBS, че живеейки в провинциален Тексас, срещите с дивата природа не са й чужди.

"Всъщност съм виждала как ястреб хваща змия. Това е нещо, което правят, така убиват плячката си", казва тя и добавя, че вече ще има едно наум и ще поглежда към небето, когато е на открито.