По добре позната традиция септември дава началото на телевизионния сезон. Освен редицата разнообразни предавания обаче, зрителите ще могат да гледат и новия български сериал - "Тревожност".

Първи тийзър на "Тревожност" - новият български сериал на БНТ

Първи тийзър на "Тревожност" - новият български сериал на БНТ

Изглежда обещаващо

В края на миналата година разбрахме, че БНТ работи по него, като първият тийзър излезе през август. А от известно време знаем и някои важни подробности за проекта.

Акцентът на сериала "Тревожност" е поставен върху общественозначимата тема за психичното здраве в съвремието ни, като ще пресъздава личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. Част от сюжетите са базирани на книгите "Агресията в семейството: Пътища за преодоляване" и "Тревожността - причини, смисъл, разрешаване" на д-р Огнян Димов, както и на действителни случаи от практиката на Иван Игов, описани от него за сериала.

Снимка 681198

Източник: БНТ

"Все по-малко разбираме какво се случва в главите на децата ни, на приятелите ни, на най-близките ни. Все по-малко разбираме какво се случва с нас самите. Палитрата на нашето объркване и на страховете ни става все по-широка, с което нараства и незнанието как да се справяме с тях. Сериалът "Тревожност" провокира размисъл и разговор точно по тази тема", издава режисьорът Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова.

В главните роли пък ще видим Пенко Господинов като д-р Манов - психоаналитик с международно признание, както и Ана Пападопулу, която ще изиграе съпругата му д-р Ясенова - специалист по детско-юношеска психология.

Снимка 681197

Източник: БНТ

В епизодите на сериала двамата терапевти ще се сблъскат с предизвикателни казуси, но ще проследим и сложните отношения между самите тях. В кабинетите им ще влязат хора с отдавна прикривани проблеми, с нетърпими мании и страховити фобии, решили се на "крайната мярка" да споделят за себе си, или принудени от обстоятелствата най-сетне да го направят.

Актьорският състав е допълнен от популярни родни актьори, сред които Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Стефания Кочева, Боян Младенов, Петър Дочев и още много други.

Снимка 681199

Източник: БНТ

След първия кратък тийзър обаче, вече можем да видим и пълен трейлър на "Тревожност". Двеминутният клип разкрива част от човешките истории и проблеми, които ще видим и чуем, и определено изглежда и звучи доста съвременно и обещаващо.

Очакваме сериалът да е наистина добре направен, предвид и факта, че се реализира от творческия колектив на "Порталът", който си остава един от качествените български сериали от последните години.

„Тревожност“ - новият български сериал на режисьора Илиян Джевелеков с Ана Пападопулу и Пенко Господинов

Задава се нов български сериал

Ето какво знаем за сюжета и актьорите

Добрата новина е, че няма да чакаме още дълго до премиерата на "Тревожност". Началото е на 29 септември от 21 ч. по БНТ 1, като нов епизод можем да очакваме всяка неделя.