От известно време всички сме вкъщи, а социалните ни контакти са ограничени до минимум. Едно от любимите ни занимания, от които се лишаваме, несъмнено е ходенето на театър. А толкова много ни липсва, особено днес, 27 март, в който отбелязваме Световния ден на театъра.

Тъй като всички губим от възможността физически да отидем в театър и да се зарадваме с представление на живо, някои от театрите в България, са решили да ни изненадат, като ни представят няколко постановки онлайн.

"Парижката Света Богородица"

По случай Международния ден на театъра, Театър "София" са подготвили онлайн подарък за своята публика - видеозапис на 100-тното представление "Парижката Света Богородица" по Виктор Юго на Лилия Абаджиева. Видеозаписът е направен с архивна цел на 3 април 2019 г. по време на последното представление заедно с публика.

Снимка 473228

Източник: Театър "София"

Участват Пламен Манасиев, Калин Врачански, Юли Малинов, Мартин Гяуров, Николай Антонов, Росен Белов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Михаил Милчев, Валери Георгиев, Николай Димитров, Симона Халачева, Йорданка Любенова, Васил Зелямов, Александър Димитров, Александър Писев, Венцислав Сариев, Йово Панайотов, Красимир Райновски, Лилия Лилова, Никола Шопов, Силвия Петкова, Цветелина Бодурова

Спектакълът ще бъде излъчен безплатно онлайн в YouTube канала на Театър "София" от 19:00 ч.

Калин Врачански между драмата и комедията

Калин Врачански между драмата и комедията

Актьорът за чувството да играеш 10 години „Ревизор“, за лапсусите и за представлението, което винаги ще помни

"Калигула"

Съвместна продукция на Драматичен Театър "Стоян Бъчваров" - Варна и "La Rose des Vents" Scène Nationale Lille Métropole - Villeneuve d'Ascq. Постановката по пиесата на Албер Камю е на Явор Гърдев от 2008 г. Не се препоръчва за лица под 18-годишна възраст.

Снимка 473231

Източник: Facebook / Калигула от Албер Камю

Участват Димо Алексиев, Даниела Викторова, Стоян Радев, Никола Мутафов, Михаил Мутафов, Симеон Лютаков, Владислав Виолинов, Пламен Димитров, Гергана Христова, Росица Дичева, Гергана Арнаудова.

Спектакълът ще бъде излъчен безплатно във Facebook страницата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна от 19:00 ч.

"Зимна приказка"

От 19 март Театрална работилница "Сфумато" качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube.

За да отбележим подобаващо Международния ден на театъра, днес имаме възможност да гледаме онлайн "Зимна приказка" по Уилям Шекспир в прочита на Маргарита Младенова.

Участват Явор, Бахаров, Бойко Кръстанов, Цветан Алексиев, Христо Петков, Елена Димитрова, Маргита Гошева, Сава Драгунчев, Антонио Димитриевски, Станислав Ганчев, Марк Делчев/Борис Бонин.

Спектакълът вече е наличен за безплатно гледане в YouTube канала на Театрална работилница "Сфумато".

"Нирвана"

Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен тази година ще отбележи 27 март - Световен ден на театъра с две представления онлайн. Първият спектакъл ще бъде за децата от 11:00 ч. с постановката "Рошльо и комините" от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова.

Снимка 473236

Източник: Facebook / Театър Васил Друмев - Шумен

В традиционния за драматичните спектакли на театъра час - 19:00, възрастните зрители ще могат да се насладят на удостоеното с множество награди представление "Нирвана" от Константин Илиев с режисьор Максима Боева.

Линковете към двата спектакъла ще бъдат публикувани в съответния час на започване на страницата на театъра във Facebook и ще бъдат активни в продължение на 12 часа.

"Черното пиле"

В моноспектакъла "Черното пиле" Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле".

"Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов", споделя Мариус Куркински за постановката.

Онлайн премиерата на "Черното пиле" можем да гледаме в платформата Fanstream от 20:30 ч. Цената на "билета" е 7.98 лв., като видеото ще бъде достъпно 72 часа.

Милица Гладнишка между киното, театъра и музиката

Няма друга фурия като Милица Гладнишка

Милица Гладнишка за любимите си занимания, за изпълнителите, които я вдъхновяват, и за мечтания дует