Определено ролята, с която Памела Андерсън си спечели световна слава, е тази на изкусителката в червен бански от сериала "Спасители на плажа". И макар че през последните години актрисата и секссимвол да избягваше светлините на прожекторите, излизането на номинирания ѝ за Еми документален филм на Netflix - Pamela, A Love Story, както и мемоарната ѝ книга "С обич, Памела", като че ли намекнаха за завръщането ѝ.

Памела Андерсън като съблазнителка в римейка на "Голо оръжие"

Памела Андерсън като съблазнителка в римейка на "Голо оръжие"

Партнира си с Лиъм Нийсън

И ето, че то е факт. Последната роля на Памела Андерсън е във филма The Last Showgirl, чиято световната премиера бе в рамките на филмовия фестивал в Торонто.

Драмата, в която действието се развива в "Града на греха" Лас Вегас, вече се радва на предимно позитивни отзиви. При представянето ѝ на международния филмов фестивал в Сан Себастиан дори е спечелил номинация за най-добър филм, а името на Памела Андерсън пък се спряга за предстоящите големи филмови награди този сезон за първи път в кариерата ѝ.

The Last Showgirl е режисиран от Джиа Копола, която е племенничка на София Копола - дъщерята на Франсис Форд Копола. Историята на филма проследява танцьорката от 30 години - Шели (Памела Андерсън), която честно си изкарва прехраната в "меката на хазарта" Лас Вегас.

Памела Андерсън и режисьорката Джиа Копола

Източник: GettyImages

Памела Андерсън и режисьорката Джиа Копола

Дейв Батиста пък влиза в ролята на мениджъра, който трябва да съобщи на танцьорите, че след две седмици шоуто им приключва окончателно и остават без работа. Били Лурд (дъщеря на покойната Кари Фишър), Бренда Сонг и наскоро наградената с Оскар Джейми Лий Къртис също са част от актьорския състав.

Като звездата във филма, Памела Андерсън е получила бурни аплодисменти след края на прожекцията на филма в Торонто.

"Цял живот съм се подготвяла за този филм. Никога не съм чувствала нещо толкова силно за нещо, както за този филм", споделя актрисата пред публиката, цитирана от Variety.

Памела Андерсън с останалите актриси в The Last Showgirl

Източник: GettyImages

Памела Андерсън с останалите актриси в The Last Showgirl

Партньорката ѝ на екран Джейми Лий Къртис дори е била по-емоционална, докато в речта си изтъква признанието, което хората, работещи във Вегас, заслужават. По думите ѝ те често се борят да оцелеят от заплата до заплата.

"Наистина е трудно за хората във Вегас. Наистина труден живот. Мечтите се превръщат в наистина сурова, скапана реалност, особено за жените", споделя тя. И допълва, че Холивуд, който също експлоатира младостта, не е по-различен от Вегас.

Готвене и градинарство - новото амплоа на Памела Андерсън

Готвене и градинарство - новото амплоа на Памела Андерсън

Новата Памела е тук

"Аз съм продукт на същата тази реалност", признава актрисата.