"Отмъщението е ястие, което се сервира студено", гласи популярната поговорка. И както добре знаем, когато са намесени страсти, правила обикновено не се спазват нито в любовта, нито във войната.

Бродуейският мюзикъл “Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър идва за първи път у нас

Бродуей идва в София (със спектакъл за ревност, лудост и страсти)

За първи път у нас - “Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър

Точно това ще ни докажат героите в новото премиерно представление на Младежки театър "Николай Бинев", тематично озаглавено "Опасни връзки".

Маркиза дьо Мертьой и виконт дьо Валмон са двама бивши любовници, готови на почти всичко, за да постигнат висшата за тях цел - отмъщението. По пътя те се оказват съучастници в множество предизвикателства, любовни завоевания и пъклени планове, и освен че застрашават невинни хора, застрашават дори и самите себе си. Защото пътят към отмъщението като нищо може и да се окаже пътят към собственото им (само)унищожение.

Снимка 644561

Източник: Младежки театър "Николай Бинев" / фотография Иван Дончев

"Опасни връзки" е базирано на романа на Шодерло дьо Лакло - френски писател, високо оценен от читатели и от критика. И така, както за историята в книгата са характерни актуалността, дързостта и интригата, така и пиесата следва фокуса на вечните теми.

Снимка 644563

Източник: Младежки театър "Николай Бинев" / фотография Иван Дончев

Драматизацията на творбата е дело на актрисата от трупата на Младежкия театър Станка Калчева, която този път прави дебюта си като режисьор. Ролите в представлението тя поверява на Александър Димов, Владислав Стоименов, Мариана Миланова, Ния Кръстева, Рая Пеева, Мелани Младенова и Александра Свиленова. Преводът пък е на Пенка Пройкова, сценографията - на Свила Величкова, музиката - на Емилиян Гацов, а хореографията - на Никола Хаджитанев.

“Комедия на корупцията” по Франц Кафка с режисьор Васил Дуев-Тайг с премиера в Театър “Българска армия”

Абсурдът на живота в една “Комедия на корупцията”

Да си обвинен в престъпление, но без причина

Премиерата на "Опасни връзки" е на 1 декември от 19 ч. в Младежки театър "Николай Бинев". Следващите дати за представлението са 5 декември и 12 и 31 януари, а повече информация за него има тук.