Щом чуем мюзикъл, Бродуей и името на Андрю Лойд Уебър в едно изречение, то сме наясно, че става дума за "Фантомът на операта".

“Комедия на корупцията” по Франц Кафка с режисьор Васил Дуев-Тайг с премиера в Театър “Българска армия”

Абсурдът на живота в една “Комедия на корупцията”

Да си обвинен в престъпление, но без причина

Това е един от най-известните спектали в света, доказателство за което е, че е гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града. А интересът към него не стихва. За своите 30 години откакто е на сцена, най-дълго играният спектакъл на Бродуей има внушителният брой от над 13 000 изиграни представления.

Освен любовта на зрителите, "Фантомът на операта" е спечелил и признанието на критиката. Наградите, които наброява, са повече от 70, сред които седем от престижните "Тони", както и четири награди "Оливър", включително за най-добър мюзикъл.

Снимка 644114

Източник: BG Sound Stage

За да го гледаме обаче, не е нужно да пътуваме чак до Ню Йорк, защото "Фантомът на операта" идва за първи път в София, за да ни пренесе на Бродуей.

Историята, базирана на романа на Гастон Льору, се развива в Париж от 30-те години на миналия век и разказва за музикалния гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Там той среща Кристин, красива млада актриса, която го хипнотизира с таланта си. Фантома успява да я примами за свое протеже и силно се влюбва в нея. Това, което той обаче не знае, е, че тя е влюбена в Раул. Настъпва драматичен обрат на събитията, в които се преплитат ревност, лудост и страсти.

Снимка 644113

Източник: BG Sound Stage

"Фантомът на операта" се счита за един от най-красивите и зрелищни спектакли, със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, мащабна сценография и повече от 230 костюма. Действието на сцената е съпроводено от едни от най-известните мелодии на Андрю Лойд Уебър, сред които са "The phantom of the Opera", "Think of Me" и "Music of the Night".

„Вино от глухарчета“ от Рей Бредбъри с премиера в Младежки театър “Николай Бинев”

По вълните на мечтите и фантазиите с „Вино от глухарчета“

Да си припомним любимото безгрижно лято

"Фантомът на операта" идва в София за шест представления между 11 и 14 април 2024 г. в Зала 1 на НДК, а билети и повече информация за спектакъла има тук.