Когато има конкурс за красота, винаги има недоволни - това е неписано правило, което се дължи най-вече на субективността на понятието "красота". И когато има разминаване между вижданията на журито и на останалите, които се вълнуват от миски, няма как да няма известно напрежение. Същото се случи и след избирането на новата Мис Турция преди дни.

Изгонена и разследвана - как и защо участничка в Мис Южна Африка бе избрана за Мис Нигерия

Изгонена и разследвана - как и защо участничка в Мис Южна Африка бе избрана за Мис Нигерия

След скандал Чидима Адетшина в крайна сметка стигна до Мис Вселена

Победителката, която грабна короната, е 24-годишната Идил Билген. Тя изпита щастието да бъде обявена за най-красивата в страната, но скоро след това се сблъска и с другата, не толкова приятна страна на славата. Потребителите в социалните мрежи не я пощадиха, коментирайки, че изглежда прекалено "мъжествена".

Докато някои я поздравяваха за титлата и за това, че е завършила медицина и знае три езика, и й пожелаваха успех с представянето на Мис Свят, други веднага предположиха, че короната на главата й се дължи не на красотата и другите й качества, а на факта, че баща й е турски дипломат и й е помогнал в това нейно начинание.

Заради големия брой негативни мнения, Идил Билген изключи възможността публикациите й в социалните мрежи да се коментират и предпочете да отговори на всички по време на едно от своите участия в телевизионно предаване.

 "Във време, когато страната ни преживява трагедии като насилие срещу жени и деца, отдавам негативните коментари към мен на факта, че хората нямат какво по-добро да правят", заяви новата Мис Турция.

За нея тези, които не я харесват, коментират, без да знаят почти нищо за личността й, затова и тяхното мнение не я интересува. А в социалните мрежи продължиха да се публикуват нейни колажи, в които я сравняват с мъже или трансджендъри заради височината й от 180 см. Не липсват и мнение, че ако в конкурса за красота имаше вот на публиката, със сигурност не тя щеше да бъде победителка, обяснява Daily Mail.

След скандалите - новата Мис САЩ е офицер Алма Купър

След скандалите - новата Мис САЩ е офицер Алма Купър

Красотата отново победи

Идил Билген пък не крие, че е взела участие в конкурса Мис Турция с идеята да стане първа, но никога не е бил убедена, че това наистина ще се случи. А след като короната е на нейната глава, ще даде всичко от себе си да представи достойно страната си пред света, независимо от всички мнения, че не тя е правилния избор. Защото знае, че красотата вече е далеч отвъд перфектните моделски мерки и това, което виждат очите.