Конкурсите за красота не само у нас, но и по-света често са съпътствани от различни скандали. Изключение не направи и Мис САЩ. Миналата есен 23-годишната Ноелия Войл бе избрана за най-красивата в страната, но носи тази титла само няколко месеца, защото през май се отказа от нея заедно с две свои подгласнички.

71-годишната Мариса Тейо влиза в историята като най-възрастната претендентка за Мис САЩ

71-годишната Мариса Тейо влиза в историята като най-възрастната претендентка за Мис САЩ

Тя е от Тексас, изглежда страхотно и не се притеснява от годините си

Красавиците не скриха, че са взели това трудно решение, за да се погрижат за психичното си здраве, което явно е пострадало покрай красивата надпревара и всичко, което я е последвало. Въпреки големия шум и обвиненията в "токсична работна среда", отново не липсваха кандидатки за титлата и короната и една от тях през миналият уикенд бе избрана за най-красивата в страната.

Мис Мичиган Алма Купър е новата Мис САЩ, избрана сред повече от 50 претендентки от различните щати. Тя е не само действащ офицер в армията, но и докторант в Stanford University. А по време на кръга с въпроси и отговори определено успя да спечели журито с признанието си, че живее своята американска мечта като дете на мигранти, горда афро жена и част от военните сили.

Снимка 677578

Източник: GettyImages

Победителката, както и останалите четири момичета във финалния кръг, трябваше да отговорят и на важния въпрос как може да се изгради мост между различните култури, за да се установи разбиране и уважение между тях.

Купър получи короната от досегашната й носителка Савана Ганкиевич от Хавай, която бе определена служебно за Мис САЩ след абдикирането на Ноелия Войт. Тя ще получи и възможността да представи страната на конкурса Мис Вселена 2024 в Мексико в началото на следващата година.

Снимка 677576

Източник: GettyImages

Надпреварата премина по правилата на елиминацията като от първоначалните 51 участнички само 20 достигнаха до кръга по бански, а половината от тях - до финалното дефиле с вечерни рокли. Този конкурс бе и първият, който премина под знака на премахнатото дългогодишно възрастово ограничение за участничките, които трябваше да бъдат на не повече от 28 години. Е, този път организаторите от Miss Universe Organization позволиха на сцената да излязат и няколко претендентки над 30 години, а най-възрастната беше Мис Аризона Кристина Джонсън - на 41, пояснява CNN.

Ще проговори ли бившата Мис САЩ Ноелия Войт - как продължава скандалът около конкурса

Ще проговори ли бившата Мис САЩ Ноелия Войт - как продължава скандалът около конкурса

Размяна на обвинения

След като новата Мис САЩ вече е избрана, сега всички са в очакване дали тя няма да стане поредната, която ще се откаже от така мечтаната титла заради нейната черна страна и целият стрес, с която тя върви. Безспорно да си най-красивата в тази огромна страна е не само привилегия, но и отговорност, която може да се окаже голяма хапка за нечия уста, но не бива и всички обвинения към организаторите да се подминават и забравят с лека ръка.