I Am Studio е новото пространство за независим театър, в което ноември е месец, посветен на премиери.

“Електра тук и сега“, Маргьорит Юрсенар, Василена Радева, “Паник бутон театър“ и новата премиера в РЦСИ “Топлоцентрала“

Как звучи един разказ за днес през далечното вчера

“Електра тук и сега“ ни свързва с днешното

Една от тях е "Обещанието" от Герган Ценов. Представлението ще се изиграе за първи път на 11 ноември под режисурата на Касиел Ноа Ашер.

На театралните зрители "Обещанието" ще представи текст, вдъхновен от психодраматичните игри за деца, създадени от психоаналитика Дидие Анзие. Постановката обаче не е просто една тежка драма - тя си служи и с "инструментите" забавление, самоирония и откровение. И това е замислено и направено с една доста конкретна цел, а именно - да ни накара да осъзнаем, че призраците от миналото ни не са толкова страшни.

Снимка 594355

Източник: I Am Studio

В представлението ще видим лица, които вече вероятно сме гледали на малкия екран. Даниел Рашев например играе анестезиологът доктор Врабчев в сериала "Откраднат живот". В "Обещанието" пък компания на сцената ще му правят актьорите Даниел Кукушев, Неделин Найденов, както и Касиел Ноа Ашер, която е и режисьор.

Интригуващото, което привлича внимание към постановката, е представянето ѝ като "игра на убийство", в която можем да очакваме един неочакван фокус към човешката душа.

“Антигона”, Жан Ануи, Александър Морфов, Милена Ерменкова, Деян Донков и софийската премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Най-разтърсващият плевенски спектакъл идва в София

Народният театър посреща “Антигона”

Премиерата на "Обещанието" е на 11.11. (петък) от 19:30 ч. в I Am Studio.

Следващата дата е 13.11. (неделя), а цялата информация за представлението е тук.