Да бъде човек част от група не означава само да създава музика и да свири заедно с още няколко души около себе си. Макар че хората се събират, за да създадат един творчески тандем, който следва обща цел, групата е свързана и от междуличностни взаимоотношения. И понякога нещата просто не се получават.

Стинг, Пол Маккартни, Роби Уилямс - някои от най-успешните изпълнители от момчешки групи на всички времена

6 от най-успешните отцепници в музиката

От The Beatles до днес

Или ако цитираме Джо Пери от Aerosmith в обръщението му към Стивън Тайлър: "Само защото сме в група заедно, не означава, че трябва да бъдем приятели."

А сблъсъкът между личностите понякога е много голям. Ето няколко "съотборници", които въпреки успешната кариера, трудно успяваха да се понасят.

Oasis

Съперничеството между роднини е нещо обичайно, но братята Лиъм и Ноел Галахър го изведоха до съвсем различно ниво. Те достигнаха до такава враждебност помежду си, че спореха непрекъснато - и на сцената, и извън нея.

Снимка 569435

Източник: GettyImages

Докато накрая просто се разделиха. И така и никога не се събраха отново и до днес.

Guns N' Roses

Групата претърпява не едно или две сътресения през годините - от уволнението на оригиналния барабанист Стивън Адлър, до напускането на един от основателите на групата член - Изи Страдлин. Но нищо не може да се сравни с вражда между Аксел Роуз и Слаш.

И въпреки огромната слава, която бандата придоби в края на 80-те и началото на 90-те години, в крайна сметка враждата между членовете доведе до разпада на групата.

И въпреки това Guns N' Roses се събраха отново през 2016 г.

Smashing Pumpkins

Алтернативната рок група имаше своите драматични моменти - предозиране с наркотици и членове, които напускаха и се връщаха отново.

Според фронтмена Били Корган главната вина е на китариста на групата Джеймс Иха. "Истината е, че Джеймс разби Smashing Pumpkins", категоричен е той за края на групата.

Снимка 569434

Източник: GettyImages

Все пак, членовете на Smashing Pumpkins успяват да изгладят много от противоречията си и от 2006 г. насам групата отново е активна.

The Police

Обвиненията срещу фронтмена Стинг са стотици, а сред тях са постоянните му опити за доминиране и контрол, отправени му колегите в групата. В крайна сметка Стинг напуска през 1984 г.

"Не съм имал намерения да раздавам команди или да наказвам останалите членове по какъвто и да е начин. Просто следвах инстинктите си", каза преди време Стинг във връзка с обвиненията, че винаги иска да "дърпа юздите".

Rage Against the Machine

Фронтменът Зак де ла Роча напусна групата през 2000 г. Тогава той казва, че "процесът на вземане на решения на групата е напълно провален". И обвинява останалите членове, че "подкопават художествения и политически идеал."

Дий Снайдер, Queen и Пол Роджърс, Бон Джоуву, Стинг и позицията на рок музикантите към войната в Украйна

И рокът срещу войната в Украйна

Когато с музиката си отправяш послание за мир

Въпреки това Rage Against the Machine се събраха отново за няколко концерта на живо - още в далечната 2007 г. Очаква се отново да излязат на сцената и през настоящата 2022 г., пише Stars Insider.