Успешните момчешки банди в музикалната индустрия покоряват не само класациите, но и сърцата на феновете от десетилетия. Често се случва обаче някой от членовете на групите да реши да се отдели и да следва своя соло кариера.

Понякога едно подобно решение се оказва важна стъпка към нещо много по-голямо. Като в случая на тези шестимата. Те са сред най-успешните изпълнители, чиито самостоятелни кариери са също толкова забележителни, колкото и когато са били част от най-добрите банди в света.

1. Пол Маккартни от The Beatles

Снимка 363739

Източник: GettyImages

След разпадането на The Beatles Маккартни продължава музикалното си развитие със солова кариера. Записан е в книгата на рекордите на Гинес като най-успелия композитор в историята на популярната музика.

2. Джъстин Тимбърлейк от NSYNC

Снимка 387411

Източник: GettyImages

Макар да обичахме NSYNC, няма съмнение, че самостоятелната кариера на Джъстин Тимбърлейк се развива чудесно. Той има многобройни награди, изнася големи концерти (включително и на Super Bowl) и има продадени повече от 32 милиона албума и 56 милиона сингъла, което го прави един от най-продаваните артисти в света.

3. Рики Мартин от Menudo

Снимка 348051

Източник: Attitude

Малко хора имат представа кои са Menudo, но всички знаят кой е Рики Мартин. Продал е около 55 милиона албума и има 21 хита в първата десетка на най-популярните музикални класации. Той е и един от първите изпълнители, които популяризират латино музиката в световен мащаб.

4. Стинг от The Police

Снимка 328976

Източник: GettyImages

The Police имат невероятни успехи, но през 1984 г. пътищата на тримата членове на групата се разделят. Това донася още повече популярност за един от тях - Стинг. Веднъж поел по пътя към самостоятелната кариера, Стинг вече няма спирачки. В своя богат професионален опит той може да се похвали с 16 награди Грами, три награди Brit и още редица други музикални отличия.

5. Джордж Майкъл от Wham!

Снимка 311745

Източник: Вирджиния Рекърдс/Caroline True

Джордж Майкъл създава Wham! заедно с най-добрия си приятел Андрю Риджли в началото на 80-те години на миналия век. Двамата записват поредица хитове заедно и продават над 28 милиона копия от тях. Но дуетът се разпада през 1986 г. и Джордж поема сам по своя път. И слава Богу, защото така слага началото на много успешната си самостоятелна кариера, в която има над 85 милиона продадени записа по целия свят.

6. Роби Уилямс от Take That

Снимка 319805

Източник: GettyImages

Роби Уилямс е член е на момчешката група Take That до 1995 г. Това е годината, в която той я напуска, за да започне соло кариера. Макар че му трябва известно време, докато добие широка популярност и стане известен, днес Роби Уилямс е най-продаваният британски соло изпълнител във Великобритания и най-продаваният не латино артист в Латинска Америка.

Освен изброените музикални величия, на огромна слава като соло изпълнители днес се радват и момчетата от One Direction, сред които Хари Стайлс, Зейн Малик, както и Ник Джонас от Jonas Brothers и много други.