Всеки петък не пропускаме да представим пет от най-добрите нови песни на седмицата, но в навечерието на Коледа решихме, че е удачен момент да направим една селекция коледни песни, излезли през 2022 г.

Много е трудно на фона на толкова коледни песни да подберем само пет, но ще се опитаме да селектираме най-вдъхновяващите и създаващи настроение.

Започваме с Лизо, която направи поразителен кавър на песента , "Someday at Christmas" на Стиви Уондър от 1966 г. 

"Избрах да направя кавър на "Someday at Christmas" не само защото е класика, но защото ни напомня, че почти 60 години по-късно все още се борим за мир, състрадание и равенство", каза тя в изявление. "Приятелско напомняне за разпространение на любов и доброта през този празничен сезон."

Тази Коледа Backstreet Boys не подариха на феновете си просто нова песен, а цял празничен албум. От "A Very Backstreet Christmas" ние си избрахме кавъра на "Last Christmas".

Сиа преиздаде хитовия си албум Everyday Is Christmas на петата му годишнина, като пусна луксозна версия от него. В нея обаче има три нови песни -  "Naughty & Nice," "12 Nights" and "3 Minutes "Til New Years"

Алиша Кийс беше толкова развълнувана да издаде първия си коледен албум, Santa Baby, изключително в Apple Music, че го обяви цели 11 дни преди Хелоуин. Ние ви поздравяваме с едноименното парче.

"Винаги сме харесвали класическата версия на Чарлз Браун на тази песен и смятаме, че е наистина недооценена", написаха The Offspring за своя кавър на "Bells Will Be Ringing" в Instagram.

"Мислехме, че това ще бъде перфектното продължение на "Christmas (Baby Please Come Home)", който записахме миналата година, и ще продължи темата за завръщането у дома за Коледа."

Като подарък за Коледа оставаме тук още едно парче, просто защото Нора Джоунс ни е толкова голяма любимка, че няма как да не ѝ обърнем внимание. 

Тя направи кавър на "Have Yourself a Merry Little Christmas", наскоро издаден като част от луксозното издание за 2022 г. на нейния албум от 2021 г. I Dream of Christmas.