Как би изглеждало едно село, пренесено на театралната сцена?

“Антигона”, Жан Ануи, Александър Морфов, Милена Ерменкова, Деян Донков и софийската премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Най-разтърсващият плевенски спектакъл идва в София

Народният театър посреща “Антигона”

Именно в тази посока ни кара да развихрим въображението си новата постановка на Народния театър. На премиерата на "Неведение" на 12 ноември ще имаме шанса да си отговорим точно на този въпрос.

Спектакълът ни пренася на село, далеч от съвременните технологии и всички особености на големия град. Ще се запознаем с Гичка Кукуто, която е намереница на селския свещеник и се озовава само с буркан сладко и стар куфар сама в камбанарията на църквата.

Снимка 594456

Източник: Народен театър "Иван Вазов"

В "Неведение" тя ще разкаже своите колкото смешни, толкова и тъжни истории. С всяка една от тях зрителите ще могат да си изградят един абсурден изгубен свят на малкото село. Така те ще озоват в живот, пълен с чудеса и спомени, побрани в една своеобразна кибритена кутия.

Цялата история на Гичка Кукуто е разказ за самотата на различния, за неистовото живеене на ръба на разума и за безусловната обич.

В главната и единствена роля влиза актрисата Албена Ставрева. Самата тя е и автор на постановката, както и неин режисьор, драматург и сценограф. Консултант е режисьорът Явор Гърдев.

“Фиеста”, Андреа Гаврилиу, Снежина Петрова и новата премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Народният театър ни потопява във “Фиеста” като никоя друга

Предизвикателство за интуицията и чувствителността ни

Премиерата на "Неведение" е на 12.11. (събота) от 19:30 ч. в Народен театър "Иван Вазов".

Следващите дати са 19.11. (събота), 23.11. (сряда) и 1.12. (четвъртък) и 29.12. (четвъртък), а цялата информация за представлението е тук.