Както подсказва и самото заглавие - "Фиеста" - очаква ни едно празненство. Преживяването, в което ще се потопим обаче, определено няма да бъде като никое друго, а доста специално и дори предизвикателно.

“Дишай”, Бойко Кръстанов, Елена Телбис, Марий Росен и новата премиера в Театрална работилница “Сфумато“

Ако ни остава един разговор до края на живота, за какво бихме си говорили

Елена Телбис и Бойко Кръстанов в постоянна тревога от близкия край

"Но поводът е без значение, важното е личното преживяване на всеки отделен зрител", казва за новото представление на Народния театър Андреа Гаврилиу.

Освен това хореографката разкрива още, че не бива да оставаме изненадани, ако по време на постановката-празник разпознаем себе си, някой друг или обществото като цяло.

И за да не звучи всичко казано дотук твърде мистериозно, уточняваме, че "Фиеста" е всъщност движенчески спектакъл, който се разиграва пред очите на зрителите на едно нестандартно пространство. А именно - във фоайето на първия етаж на Народния театър.

Мястото, разбира се, не е избрано случайно. То предоставя необходимите условия за така нужната близост между публиката и самото представление, за да има тя по-директен достъп (буквално) до "приключението", в което ще бъде потопена.

"По този начин зрителите няма да бъдат само наблюдатели в мрака, а ще имат възможността да станат активна част от това енергично преживяване", споделя още Андреа Гаврилиу.

От "Фиеста" можем да очакваме да бъдат предизвикани и интуицията, и чувствителността ни. По време на цялото представление звучи саундтрак, чиято цел е да ни остави без дъх, докато всички осем изпълнители на сцената детайлно изграждат преходите през множеството си състояния.

Всички те преминават през фази на уравновесеност, контрол, самоосъзнатост към отприщване, огрубяване, дори изпадане в транс. Цялата тази емоционална наситеност е постигната без изричането на реплики, които да обяснят случващото се, за да бъде постигната целта на представлението - всеки зрител да оцени артистичността му и да изведе от него свой смисъл за себе си.

"Фиеста" е авторски движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу. Сценографията е на Андрееа Сандулеску, музиката - на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи. В представлението участват Явор Вълканов, Пламен Димов, Снежина Петрова, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски.

“Сатирично кабаре 2”, Калин Сърменов, Боряна Иванова, Николай Младенов, Албена Михова и премиера в Сатиричен театър “Алеко Константинов”

Болезнени откровения и много смях в “Сатирично кабаре 2”

Когато животът е едновременно смешен, тъжен и нелеп

Премиерата на "Фиеста" е на 2.11. (сряда) от 22:00 ч. в Народен театър "Иван Вазов".

Следващите дати са 04.11. (петък), 11.11. (петък), 15.11. (вторник), 19.11. (събота), а цялата информация за представлението е тук.