Въпреки че измина над една година, ситуацията с коронавируса остава усложнена. И колкото и на всички да ни се иска всичко да приключи най-после, това все не се случва.

Шон Пен, COVID-19 и условието, при което би продължил със снимките на сериала Gaslit

Готов ли е Шон Пен да се снима отново

Само при едно условие

Според здравните власти ваксинацията е правилният път към преодоляването на пандемията, макар тя все още е въпрос на личен избор. Но това може и да се промени...

Според източници на Deadline, Netflix ще изискват от актьорите и от всички хора от екипа, които са в близък контакт с тях по време на снимките, да бъдат ваксинирани. По този начин стрийминг платформата ще бъде първата голяма компания в Холивуд, която предприема подобни мащабни действия.

Първият сериал, който работи по модела с ваксиниране на актьорите и всички, които са в близък контакт с тях, е Gaslit (продуциран от Starz/UCP). И всички продукции, снимани в Щатите, ще трябва да се съобразят с това ново изискване.

Разбира се, Netflix ще правят изключения при ваксинацията, но те ще бъдат много редки и главно поради медицински или религиозни причини. Решението на стрийминг платформата идва на фона на увеличаващите се случаи на COVID-19 в световен мащаб.

Новите филми и сериали на Netflix през август

Новите филми и сериали на Netflix през август

Документалистиката ще приижда на вълни

И въпреки че ваксината не гарантира пълен имунитет, Netflix са решили да я добавят като изискване към протоколите за безопасност, които се спазват на снимачната площадка.