Лятото е в разгара си, а ходенето на плаж и консумирането на разхладителни напитки ни се струва като нещо направо задължително.

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Когато навън е прекалено топло....

Но дори в тези няколко дни, отделени за почивка, гледането на филми и сериали не е изключено. Или вечер, когато погледът е вече леко замъглен от въпросните напитки, или пък на самия плаж, когато четенето на книга трябва да бъде разнообразено.

И това лято, разбира се, Netflix са се погрижили да има интересни продукции за всеки вкус. А ето и какво ни хвана окото за август.

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami

Ясно е, че стрийминг платформата обича документалистиката - ние също. Затова и стартираме месеца именно с документална поредица.

В шест части Cocaine Cowboys: The Kings of Miami ще ни покаже кои са кокаиновите каубои и как са се превърнали в своеобразни крале на Маями. 

Аугусти Фалкън, познат като Уили, и Салвадор Малгута, познат като Сал, са двама приятели, които през 80-те години на миналия век са отговорни за вкарването на над 75 тона кокаин в Америка.

Състоянието им пък се е равнявало на над два милиарда долара, което ги е превърнало в буквални крале на Маями. А и знаменитости, естествено. Въпросът е как са успели да постигнат всичко това. Както и как са го загубили.

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami е в Netflix от 4 август

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord

Може и да е малко странно, но оставаме на тема наркотици и документалистика - защото е интересно. Но този път ще се пренесем в Европа.

През 2015 г. тинейджърът Максимилиан Шмид бива арестуван, защото е продал наркотици на стойност 4.1 милиона евро... през интернет.

Шмид е използвал сайта си shinyflakes.com и немските пощи, за да може на едва 19 години да изкара милиони от продажбата на наркотици, без да напуска спалнята си. И всичко това за едва 14 месеца.

Но полицията и до днес не знае къде са част от парите, които тинейджърът е изкарал. А в документалния филм самият той разказва историята си.

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord е в Netflix от 3 август

The Chair

Ще разнообразим малко наркотичната тематика с една комедия, в която главната роля е поверена на една актриса, която много харесваме - Сандра О.

В The Chair ще видим как доктор Ким (Сандра О) се справя с новата си длъжност - тя е назначена да ръководи факултета по Английски език в Pembroke University.

Мечтана позиция, но изпълнена с много трудности, защото Ким е първата жена, която оглавява факултета, което само по себе си е голямо предизвикателство. В шест епизода от по 30 минути ще съчувстваме на Ким, но и доста ще се посмеем.

The Chair е в Netflix от 20 август

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Вторият сезон на The Witcher трябва да бъде пуснат в стрийминг платформата в края на годината след доста дълго чакане. Но преди това да се случи ще загреем с първия аниме сериал от света на Анджей Сапковски.

В The Witcher: Nightmare of the Wolf обаче не Гералт ще бъде главно действащо лице, а добре познатият на феновете на книгите вещер - Веземир. Менторът на любимия ни вещер прави все същото, каквото и той самият - убива чудовища за пари.

Но способностите му ще бъде поставени на изпитание, защото странно и непознато създание ще започне да тероризира кралството.

The Witcher: Nightmare of the Wolf е в Netflix от 23 август

Завършваме месеца с документалната поредица Untold. В пет отделни филма ще видим истории от спорта, които уж са ни добре познати, но ще разберем, че всъщност не знаем почти нищо за тях.

От тениса и баскетбола, та до бокса. През август Untold: Malice at the Palace (10 август), Untold: Deal With the Devil (17 август), Untold: Caitlyn Jenner (24 август) и Untold: Crime & Penalties (31 август) ще ни потопят в света на спорта такъв, какъвто не го виждаме всеки ден. Премиерата на петия филм - Untold: Breaking Point, ще бъде в началото на септември.

През месеца в Netflix можем да обърнем внимание и на Cooking With Paris (4 август), Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes (18 август) и Sweet Girl (20 август).