Още преди да можем да се сбогуваме с лятото подобаващо, есента започна да напомня за себе си. И иска ли ни се, или не, сезонът на дебелите дрехи и топлите напитки вече официално е тук.

Най-очакваните филми през септември 2024

Най-очакваните филми през септември 2024

Сред които са новите филми на Тим Бъртън, Йоргос Лантимос и Майкъл Уинтърботъм

Добрата новина е, че дори и през студените месеци ще има с какво да уплътним свободното време, и то на топло. Кината вече са планирали новите филми, които нямаме търпение да видим, а те никак не са малко. Затова се подготвяме отсега с най-очакваните филми, които ни предстои да видим на голям екран до края на 2024 година.

"Жокера: Лудост за двама"

Филмът на режисьора Тод Филипс е продължение на "Жокера", който през 2019 г. пожъна сериозен успех и се отчете със забележителните над 1 млрд. долара в бокс офиса. На Хоакин Финикс пък донесе Оскар за най-добър актьор за превъплъщението му в Жокера. В новия филм към него вече ще се присъедини Лейди Гага в ролята на Харли Куин.

"Жокера: Лудост за двама" ще ни срещне с Артър Флек (както е истинското име на Жокера) две години след събитията в първия филм, когато той трябва да понесе последиците от действията си. Докато се бори с двойствената си идентичност обаче, Артър не само се натъква на истинската любов, но и намира музиката, която винаги е била в него.

"Жокера: Лудост за двама" е по кината от 4 октомври

"Венъм: Последният танц"

След първите два филма от поредицата, които генерираха над 1.4 милиарда долара приходи в световен мащаб, последната глава от Marvel сагата обещава нова солидна порция екшън.

Във "Венъм: Последният танц" Еди (Том Харди) и Венъм са безмилостно преследвани от врагове както от света на хората, така и от царството на извънземния симбиот. Заплахата става все по-голяма, възможностите им намаляват, а окончателният развой ще постави на изпитание тяхното приятелство и непоколебимост. Емблематичното дуо ще трябва да вземе трудно решение, което от една страна ще предопредели бъдещето им, но от друга може и да сложи край партньорството им.

"Венъм: Последният танц" е по кината от 25 октомври

"Конклав"

Режисиран от носителя на Оскар Едуард Бергер ("На Западния фронт нищо ново"), филмът ни отвежда към малко познатия на широката публика ритуал по избирането на папа.

Адаптация на едноименния роман на Робърт Харис, "Конклав" разказва развиващата се в рамките само на няколко дни история на кардинал Лорънс, който е натоварен с отговорностите по избора на нов понтифик, след неочакваната смърт на досегашния обичан папа. За целта най-влиятелните лидери на католическата църква се събират от целия свят и се заключват заедно зад стените на Ватикана. Тогава обаче именно кардинал Лорънс се оказва в центъра на конспирация и разкрива тайна, която застрашава да разклати устоите на католическата църква.

Филмът се отличава с впечатляващ визуален стил, безпогрешен усет за ритъм и съспенс, а не на последно място и дълбоки образи, изиграни от великолепни актьори, начело с Ралф Файнс, Станли Тучи, Джон Литгоу и Изабела Роселини.

"Конклав" е по кината от 8 ноември

"Гладиатор II"

През 2000 г. Ридли Скот възроди жанра на историческия епос и остави трайна следа в киното и световната попкултура с "Гладиатор". Филмът получи 12 номинации за Оскар и спечели пет от тях, сред които за най-добър филм и най-добра мъжка роля на Ръсел Кроу. Цели 24 години по-късно режисьорът отново ни връща на арената на Колизея с "Гладиатор II". В продължението действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм.

Луций - внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила, живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Той обаче се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета.

В главната роля на Луций ще видим Пол Мескал, а част от актьорския състав са също Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Колин Куин, Фред Хекинджър, Кони Нилсен и Дерек Джакоби.

"Гладиатор II" е по кината от 15 ноември

"Злосторница"

Филмовата адаптация на бродуейския мюзикъл оживява и на голям екран, за да ни пренесе във фантастичната страна Оз, където в университета Шиз се запознават двете главни героини - Глинда (Ариана Гранде) и Елфаба (Синтия Ериво).

Въпреки различията им, между тях възниква силна и дълбока връзка. След среща с Чудния вълшебник от Оз обаче, приятелството им достига до кръстопът и животът им поема в различни посоки. По време на необикновените им приключения в Оз, ще разберем как двете се превръщат в Глинда Добрата и Злата вещица от Запад, които вече познаваме от "Вълшебникът от Оз" на автора Л. Франк Баум.

"Злосторница", дело на режисьора Джон М. Чу също засяга вечните теми за приятелството, идентичността и борбата за справедливост, въвличайки ни в приказна атмосфера, създадена с впечатляващи декори и костюми, както и много музика.

"Злосторница" е по кината от 22 ноември

"Анора"

При представянето си на Международния филмов фестивал в Кан филмът на Шон Бейкър спечели и публиката, и престижната "Златна палма".

В центъра на тази нетипична любовна история са еротичната танцьорка Анора (Майки Мадисън) и Ваня (Марк Айделщайн) - буен и разточителен син на руски олигарх. Двамата се влюбват и импулсивно решават да се оженят. Когато обаче новината за техния брак достига до майката и бащата на Ваня, Анора се оказва под прицела на опасното руско семейство, което по никакъв начин няма да позволи тя да остане омъжена за техния син. А той междувременно изчезва на поредния си разгул...

Силата на филма е в това, че разчупва жанровите и повествователни рамки в киното, като преминава от класическа романтика, през мрачно забавен филм-преследване, и стига до откровен и сърцераздирателен финал, който в същото време е изпълнен с надежда и любов.

"Анора" е по кината от 6 декември

"Крейвън Ловеца"

Един от най-известните злодеи на Marvel се появява за първи път в комиксите за Спайдър-мен още през 60-те години на миналия век. А в "Крейвън Ловеца" ще научим и каква е историята на неговия произход.

Арън Тейлър-Джонсън влиза в ролята на Сергей Кравинов, който е роден в свят на власт и жестокост, а животът му е предопределен от суровата и безпощадна ръка на баща му Николай Кравинов (Ръсел Кроу). Взаимоотношенията на двамата са сложни и изпълнени с напрежение и докато постепенно се разпадат, жаждата за отмъщение кара Сергей да се превърне в нещо повече от ловец - от него се страхуват и хора, и зверове.

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Започваме с приготовленията за есента

Режисьор на филма е номинираният за Оскар Дж. С. Шандор, който създава един мрачен и безмилостен свят, изпълнен с екшън и динамика.

"Крейвън Ловеца" е по кината от 13 декември