Съвсем в края на миналия сезон на "Преди обед" научихме, че от следващия (който вече започна в началото на септември) Александър Кадиев вече няма да бъде част. След цели 12 години като водещ на сутрешното предаване заедно с Десислава Стоянова, самият той сподели решението си да сложи край на "едно от най-вълнуващите приключения в живота" си.

Александър Кадиев потвърди, че напуска предаването “Преди обед” след 12 години на екран

Неочакваното решение на Сашо Кадиев

12 години и над 2000 ефира по-късно

Като основни причини за оттеглянето си от ефира той посочи натоварения си график и желанието да се фокусира върху кариерата си на театралната сцена и в киното и да прекарва повече време със семейството си. А резултатът от промяната на фокуса му е вече налице. От настоящия театрален сезон Сашо Кадиев прибавя още едно ново представление, в което ще участва.

"Момчетата и градът" е премиерната постановка на Малък градски театър "Зад канала", в която той ще си партнира с актрисата Мартина Тодорова. Текстът (с оригинално заглавие Dying City) е на Кристофър Шин, а с режисурата се заема Златомир Молдовански.

И двамата герои в пиесата преживяват момент на криза, провокирана от загуба, тъга и липса на обич. Кели (Мартина Тодорова) прави опити да притъпи тази криза като остави цялата емоционална разруха на миналото зад гърба си, но те се провалят, когато в живота ѝ неочаквано се появява Питър (Александър Кадиев). Той е брат на покойния ѝ съпруг и също като нея има своите терзания. Питър е принуден да се бори с миналото и настоящето си всеки ден, но се сблъсква с реалността, че вече не може да води тази борба сам.

Снимка 634662

Източник: zadkanala.bg / фотография Иван Дончев

Двамата главни герои не могат да избягат от миналото, в което ги обединява Грег - братът на Питър и бившият съпруг на Кели, който е бил войник, но е загинал в Ирак. Въпреки че той вече не е между живите, образът му е изключително важен. Той така и не получава обичта, която да го избави от смъртта. Но най-трагичната реалност за него идва от това, че той никога не разбира каква обич му е нужна.

Снимка 634663

Източник: zadkanala.bg / фотография Иван Дончев

Именно обичта е главна и свързваща героите в "Момчетата и градът". И по-точно стремежът да бъдем обичани - този най-универсален стремеж на всеки човек. А що се отнася до тези, които имат късмета да получат обичта, която търсят... Те подсъзнателно се впускат в стремежа да я запазят, защото обичта е толкова крехка, колкото и жизненоважна. Въпросът обаче е - даваме ли си сметка, че именно двата стремежа да бъдем обичани и да запазим обичта, са причината за всички най-силни конфликти в живота ни...

“Малки негодници” с Георги Гоцин и Владислав Стоименов с премиера в Младежки театър “Николай Бинев”

Сексуалните проблеми на двама “Малки негодници”

Когато нелепата случайност роди комедия

Предпремиерата на "Момчетата и градът" е на 25 септември от 19 ч. в Малък градски театър "Зад Канала", а премиерата - на 26 септември. Следващите дати на представлението са 8 и 24 октомври, и 8 и 20 ноември, а цялата информация за него е тук.