Времето до старта на Световното първенство по футбол в Катар намалява с всеки изминал ден. И нищо чудно по-запалените фенове вече да се запасяват с необходимите количества бира и разядки.

Мондиал 2022, Катар, екипите на Дания и протестът срещу погазването на човешките права в страната

Протестът на Дания на Мондиал 2022

Това Световно първенство по футбол няма да бъде като никое друго

Е, в Уелс със сигурност го правят. За първи път от 1958 г. националният отбор на страната ще участва на световно и вълнението е повече от голямо. Толкова голямо, че от пивоварната Glamorgan Brewing Co са решили да обединят усилия със звездата на отбора - Гарет Бейл.

И така вече в магазините на Tesco в Уелс всеки желаещ ще може да си купи бира с лика на Бейл. Името също е интересно и закачливо - Bale Ale и Bale Lager. Идеята е повече от ясна - футболните фенове да пият тези две бири, докато гледат Мондиал 2022 и подкрепят родината си.

А подкрепата ще бъде съвсем истинска, защото от Glamorgan Brewing Co обещават в профила си в Instagram, че процент от приходите от Bale Ale и Bale Lager ще бъде дарен за развитието на футбола в страната и по-точно да бъде подобрено състоянието на футболните съоръжения. 

Но все пак е имало малка промяна в плана, защото преди няколко месеца от пивоварната обявиха, че партньорството с Гарет Бейл ще включва цели три бири - Bale Ale, Bale Pale и Bale Lager, но очевидно нещата не са се получили и феновете няма да могат да опитат Bale Pale.

Изживяването на уелските фенове по време на Мондиал 2022 може да бъде още по-пълно, защото могат да гледат мачовете на отбора и в спортния бар на Бейл, Elevens Bar & Grill, който се намира в родния му Кардиф.

Мондиал 2022, Катар, стадион 974 и какво му е специалното на разглобяемия стадион

Когато стадионът е направен от контейнери

Какво му е специалното на стадион 974

С според Glamorgan Brewing Co бирата Bale Ale има нотки на тропически плодове и цитруси. От Goal.com припомнят, че първият мач на Уелс на Световното първенство по футбол в Катар е на 21 ноември, когато ще се изправят срещу отбора на САЩ. Преминаването на групата няма да бъде лесно, защото там са още отборите на Иран и Англия.