Мики и Мини Маус са едни от най-обичаните анимационни герои на Disney, превърнали се в емблема на компанията.

Мини Маус дебютира като приятелка на Мики за пръв път в късометражния анимационен филм Steamboat Willie през 1928 г. Оттогава до днес тя участва в повече от 70 анимации, става модна икона и любим герой на много деца.

Всички знаем и обичаме стила на малката кокетна мишка, която десетилетия наред ни радва с класическата си червена рокля на бели точки, панделка и елегантни обувки на ток.

Оказва се обаче, че над 90-годишната история на Мини Маус е на път да се промени и за пръв път тя ще обуе панталон. Мини Маус скоро ще бъде "преоблечена" и вместо рокля ще носи син костюм с панталон на черни точки, а елегантните ѝ пантофки ще бъдат заменени с по-ниски в черен цвят.

Новото й е облекло е по дизайн на Стела МакКартни и е по случай 30-годишнината на Disneyland в Париж.

"Този нов прочит на характерните точки прави Мини Маус символ на прогреса за новото поколение", твърди известната дизайнерка.

И макар че Мини Маус ще носи новия си тоалет в развлекателния парк само през март, много от феновете на мишката  не са съгласни с промяната.

Снимка 561857

Източник: GettyImages

Те изразиха възмущението си в социалните мрежи, като написаха, че опитите на Walt Disney за повече разнообразие в анимациите вече са преляли чашата. Други са бесни в желанието Мини да се направи по-мъжествена, я някои признават: "Колко е тъжно, че светът стигна до тук..."

Мини Маус със звезда на Алеята на славата в Холивуд

Мини Маус със звезда на Алеята на славата в Холивуд

40 години след Мики Маус

Телевизионните водеща Дейна Перино и Бил Хемър пък се пошегуваха, че новата визия на Мини прилича много на облеклото на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, което ще повече разбуни духовете и разгневи почитателите на Мини Маус.