Минали са само няколко часа от излизането на първия епизод на "Домът на дракона", но това вече е едно от най-обсъжданите заглавия по стрийминг платформите за годината. Премиерата беше изпълнена с доволно количество шокиращи моменти, които обаче няма да разкрием заради онези, които още не са я гледали.

"Домът на дракона", (House of the Dragon), HBO Max и какво да очакваме от предисторията на Game of Thrones

"Домът на дракона", сезон първи, епизод първи

Кръв, зрелища и дракони

За сметка на това ще обръщаме все повече внимание на Мили Алкок.

22-годишната австралийска актриса е в ролята на младата Ренира Таргариен - дъщерята на крал Визерис (Пади Консидайн), която е избрана за негов престолонаследник за сметка на брат му Демън Таргариен (Мат Смит).

Мили разказва пред Stellar, че преди да се снима в оригиналната продукция на НВО, участва в редица телевизионни роли в родината си. Но през деня работи нормална работа - мие чинии не ресторант, и живее на тавана на къщата на майка си.

"Подобни неща не се случват на хора като мен, затова бях в шок", признава тя за момента, когато научава, че е одобрена за ролята на Ренира. Алкок била в дома на приятелка и си приготвяли вечеря, когато й се обадили. "Замръзнах на място и само попитах приятелката си: Имаш ли вино?"

Нов епизод на "Домът на дракона" се излъчва всеки понеделник по НВО Мах.