След Фреди Меркюри, Елтън Джон и, отскоро, Елвис и Уитни Хюстън, беше въпрос на време да видим игрален филм за друга музикална икона. След като няколко години проектът ту тръгваше, ту беше замразяван, сега е ясно, че филм за Майкъл Джексън ще има.

Снимка 544988

Източник: GettyImages

Режисьор на Michael, както е работното заглавие на филма, ще е Антоан Фукуа - човекът, който стои зад "Закрилникът", "Обратен гард"", "Плачът на слънцето". Сценарист ще е Джон Логан, писал сценариите на "Авиаторът", "Операция Скайфол", "Пени Дредфул".

Изборът на продуцент също говори много за това, което се очаква да постигне Michael - Греъм Кинг е същият човек, продуцирал и филма за Меркюри "Бохемска рапсодия". С всички тези имена на борда несъмнено остава големият въпрос кой ще изиграе самия Майкъл Джексън.

Leaving Neverland: Майкъл Джексън, сексуалните му посегателства и филмът за тях

Майкъл Джексън и сексуалните му посегателства в един филм

Скандална документална лента, показана на фестивала Сънденс

Филмът ще се занимава с проблемното детство на певеца, грандиозната слава, която постига със семейната група Jackson Five, трудните взаимоотношения с баща му, както и последвалите му спорни прояви като нездравия интерес към малки момчета, които той кани да остават с дни в имението му Невърленд, както и безбройните му пластични операции.

Работата по Michael започва още тази година, като филмът е продукция на Lionsgate, съобщават от Deadline.