Колкото повече наближава декември, толкова по-нетърпеливи ставаме, защото тръпнем в очакване на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", която ще се появи в кината на 20 декември.

След като режисира първата от продуцираните от Disney части, Джей Джей Ейбрамс се завръща като режисьор и на последния девети епизод на сагата.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е точката, с която ще приключи третата трилогия, замислена от Джордж Лукас преди повече от 40 години.

Трейлърът на “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е вече тук

Трейлърът на “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е вече тук

Последният филм от сагата ще излезе преди Коледа

Като имаме предвид предишните две части от последната трилогия, от Епизод IX очаквахме сблъсъци между флотилиите на бунтовниците и на Първия ред. Признаваме, че последният трейлър дава заявка, че ще видим много такива.

Един момент в терйлъра обаче ни направи много силно впечатление - как с общи усилия Кайло Рен и Рей съсичат черна сянка. Въпросният кадър навежда на мисълта, че това вероятно е възроденият по някакъв начин Палпатин - особено като се има предвид, че по време на трейлъра ясно се чува гласът му. Озадачени сме и от сцена, в която виждаме как Си Трипио се сбогува с всички.

Виждаме, че и Кари Фишър, която почина през 2016 г., също е част от филма в ролята на принцеса Лея. Всъщност, Джей Джей Ейбрамс разчита на неизлъчвани кадри от снимките на "Силата се пробужда".

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" и какво ни разкрива предпоследният трейлър на филма

Издаде ли финала на "Междузвездни войни" предпоследният трейлър

Противоречиви мнения и нагласи

В самия край на новия трейлър чуваме гласовете на Люк и Лея, които вдъхват на Рей така нужната ѝ увереност, че Силата ще бъде с нея винаги. Нас пък ни накараха отново да затаим дъх пред (може би) последния сблъсък между Тъмната и Светлата страна на Силата.