На 16 декември в El Capitan Theater в Лос Анджелис се състоя грандиозната световна премиера на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" и какво разкри един от последните клипове на сагата

Ще участва ли в "Междузвездни войни" Ед Шийрън

Едно специално видео обърка феновете на сагата

Този филм слага край на емблематичната история на Скайуокър, започнала през далечната 1977 г. с "Междузвездни войни: Нова надежда", който промени завинаги облика на филмовата индустрия.

На събитието присъства не само творческият екип на филма, но и много знаменитости и някои избрани медии, които имаха честа първи да гледат финала на сагата.

Снимка 457953

Източник: GettyImages

Разбира се, без да издават подробности, много от тях използваха социалните медии, за да изразят мнението си за "Възходът на Скайуокър".

Повечето от коментарите, които се появиха в Twitter, всъщност са доста положителни, описвайки филма като най-добрият от последната трилогия. Много хора споделиха, че краят е наистина много емоционален, удовлетворяващ и забележителен. Някои дори признаха, че са се разплакали. 

"Всичко, което мога да кажа, е "уау". "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е много неща: ужасяващ, обнадеждаващ, бурен и задоволяващ желанията на всеки фен. Но най-вече е подходящ завършек на тази невероятна сага, продължила 40 години", изказва мнението си американският сценарист Дан Кейси.

Снимка 457954

Източник: GettyImages

Разбира се, не липсват и отрицателни мнения (макар и по-малко), които определят "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" като разочароващ.

Признаваме си, че вече изгаряме от нетърпение да гледаме края на сагата и силно се надяваме, че силата ще бъде с нас до петък, 20 декември, когато е и премиерата на филма в България.

Star Wars: Galactic Starcruiser - хотелът, посветен на "Междузвездни войни"

Как да се почувстваме като истински джедаи

Нощувка в хотелът-космически кораб, посветен на "Междузвездни войни"