Преди няколко месеца Disney представиха плановете си за Star Wars: Galactic Starcruiser - преживяване, което ще позволи на гостите на тематичния парк Walt Disney World във Флорида да се почувстват сякаш се намират на космически кораб.

От компанията казаха, че това не е точно хотел или атракцион, а по-скоро "космически круиз", който очакваме да бъде официално отворен през 2021 г.

Хотелът разполага с двуетажни легла за деца и възрастни в стила на "Междузвездни войни", като всяка стая може да побира до четирима души. Както може да се очаква, луксозното лоби на хотела отново е в стила на интериора на космически кораб от "Междузвездни войни".

Най-интересното в случая е, че гостите ще резервират различни маршрути на борда на "космическия кораб" и ще станат част от интерактивен сюжет, който включва тренировки със светлинни мечове (както за деца, така и за възрастни), изненадващи космически битки и неочаквани срещи с любими герои.

Твърди се дори, че ще има малки роботи дроиди, които ще действат като помощен персонал на хотела. Гостите ще проучват и пилотират космически кораби от "Междузвездни войни" и ще продължават "тайни мисии", персонализирани според опита на посетителите. Целта е гостите на Star Wars: Galactic Starcruiser да се почувстват така сякаш наистина са попаднали в необятната вселена на "Междузвездни войни". 

Хотелът ще е свързан и със специалния тематичен парк "Междузвездни войни: На края на галактиката", част от Walt Disney World, който отвори врати на 29 август. 

Star wars, "Междузвездни войни", чугунените съдове Le Creuset и серията им, посветена на филма

Да готвим с "Междузвездни войни"

Кухнята придобива ново значение