Хванат в дипломатическа безизходица, Мехран Карими Насери превръща малка част от летище Шарл дьо Гол в Париж в свой дом през 1988 г. И живее на неговата територия цели 18 години. 

Юсуф Шах, IQ, Mensa и как едно 11-годишно момче постига забележителен резултат

Момчето, по-умно от Айнщайн и Стивън Хокинг

Резултатът Юсуф Шах изененада всички

Роден през 1945 г. в иранската провинция Хузестан, Мехран Насери заминава за Европа в търсене на майка си. Той прекарва известно време в Белгия, след като е изгонен от няколко европейски страни, включително Обединеното кралство, Холандия и Германия. Причината: не разполага с правилните имиграционни документи. След това Мехран заминава за Франция, където превръща терминала 2F на летището в свой дом.

Сгушен на пейката си, заобиколен от колички, съдържащи вещите, които е натрупал, той прекарва дните си, пишейки за живота си в тетрадка и четейки книги и вестници. Неговата история обаче привлича вниманието не само на международните медии, но и на Стивън Спилбърг. Вдъхновен от историята на Мехран, Спилбърг режисира "Терминалът" през 2004 г., който е с участието на Том Ханкс и Катрин Зита-Джоунс. След излизането на филма журналисти от цял свят продължават да се стичат, за да говорят с човека, вдъхновил холивудски филм.

В един момент Насери, който нарича себе си "сър Алфред", дава до шест интервюта на ден, съобщава Le Parisien. Въпреки предоставения статут на бежанец и правото да пребивава във Франция през 1999 г., той решава да остане на летището. И така до 2006 г., когато е откаран в болница за лечение на заболяване. След това иранецът прекарва известно време в хостел, където плаща с парите, които получава за филма, съобщава френският вестник Libération.

Все пак Мехрам Насери се връща на летището преди няколко седмици, където живее отново щастливо до края на живота си. С няколко хиляди евро у себе си, той е намерен мъртъв преди броени дни от служител на летището. Според доклада на съдебния лекар, е починал от естествена смърт, уточняват от CNN.