Едва ли има булка, която да не иска сватбеният ѝ ден да е наистина специален. Именно такова е желанието и на Лусинда Роуз, която работи като детски психолог в Англия.

Тара Лили - фотографката, която направи най-добрата сватбена снимка за 2023 г.

Едно специално място, двама влюбени и една любопитна птица - най-добрата сватбена снимка за годината

Когато уловиш точния момент

Тя и половинката ѝ Иън Браун обявяват годежа си през януари 2023 г., след като са заедно вече почти година и половина. След тази важна крачка бъдещите младоженци са особено развълнувани да планират всички подробности за големия си ден. Първите две неща, които двойката избира, са датата и мястото на церемонията.

"Платихме огромен депозит, така че имаше голям натиск да направим всичко както трябва. Беше огромно психическо и финансово натоварване и просто се натрупваше като снежна топка", спомня си булката.

Първоначалната идея е сватбата да включва 50 гости с от бюджет от 15 000 паунда. Впоследствие обаче поканените стават 120 души, а сумата по разходите - 40 000 паунда. Тогава Лусинда вече се е понесла по инерцията на цялата организация и решава, че ще е интересно на специалния ѝ ден да има и фойерверки, струнен квартет, кон с карета, и дори фургон със сладолед.

Снимка 658738

Източник: iStock

Тъй като и разходите продължават да нарастват бързо, булката решава да отдели време сама да изработи ръчно някои от детайлите, които е предвидила. Тогава обаче тя осъзнава, че едва се справя с подготовката.

"Месецът преди сватбата бях толкова погълната от това да правя, изработвам и купувам сватбени неща, че почти не спях и почти не виждах Иън", спомня си Лусинда. Тя споделя, че стресът не само ѝ е попречил да се наслади на сватбения си ден, но ѝ е и повлиял за месеци напред след това.

"Започнах да се ужасявам от това и в самия ден едва можех да се съсредоточа. Месеци след сватбата споменът ми за деня беше напълно изчезнал... Чувствах се засрамена, че се чувствах така", признава булката.

Въпреки че сватбата в крайна сметка минава съвсем по план, Лусинда казва, че дълго време след това не е можела да се накара да говори за иначе щастливия ден за всяка жена.

"Сватбата съсипа живота ми за три месеца. Това е заради обществените очаквания. Като жени сме научени да искаме денят да е перфектен, но в края на краищата животът не е филм на Дисни", допълва булката, която не крие, че е преживяла същински бърнаут.

Снимка 658737

Източник: iStock

След края на сватбения ден тя очаква, че ще се почувства облекчена, но не може да се отърси от изтощението и се бори с чувство за вина, пише People.

"Понякога нямах търпение сватбата да е минала. Но когато най-накрая приключи, бях твърде изтощена, за да правя каквото и да било. Имаше я и емоционалната страна, мислех си: "Защо не се чувствам като другите?" А и вината за похарчените пари", допълва Лусинда.

В момента, когато решава да разкрие как се чувства пред съпруга си, тя разбира, че не може да говори за това, тъй като се чувства "разбита, виновна и засрамена".

Въпреки това в онлайн пространството попада на историите на други жени, също преживели стрес покрай сватбата си. Сега Лусинда се надява, че нейната история ще помогне на други булки и младоженци да не се поддават на натиска да се опитват да планират "перфектния" сватбен ден.

Историята на жената, която се разведе само два дни след сватбата, заради нелепата шега на мъжа си

Жената, която се разведе само два дни след сватбата, заради шега на мъжа си

Истински червен флаг или преувеличена история

"Жените сме толкова заставени да мислим, че нашата сватба ще е най-хубавият ден в живота ни. И е самотно и изолиращо, когато не се чувстваме така, както хората очакват от нас", казва още Лусинда Роуз.