Младоженците Микаела и Мич решават да направят сватбената си церемония на отдалечен планински връх в Уислър, Канада. И както всяка двойка на специалния си ден, са наели фотограф, който да запечата най-вълшебните им мигове.

Михаил Минков - един българин сред 25-те най-добри астрофотографи в света и Milky Way Photographer of the Year за 2023 г.

На лов за звезди - един българин сред най-добрите астрофотографи в света

Как се снима Млечният път в 360-градусова панорама на зимната и лятната арка

По време на сватбата фотографката Тара Лили улавя един доста неочакван момент, който се превръща в абсолютно уникален кадър.

Когато младоженецът започва да рецитира обета си, изведнъж от небето се спуска очевидно любопитна сойка, която каца точно на главата на булката. Заради неочаквания гост, всички на церемонията остават изненадани, но най-вече младоженците. А реакцията на Микаела е повече от очарователна. На кадъра я виждаме в прекрасна рокля, ахнала от изненада.

"Шокът, изненадата и смехът на Микаела не бяха достатъчни, за да накарат тази птица да си тръгне", спомня си фотографката за уловения момент, който е споделила и в Instagram профила си.

Кадърът дори ѝ печели голямата награда на International Wedding Photographer of The Year за 2023 г., пише People.

По повод отличието си Тара Лили споделя малко повече за обстоятелствата около снимката с пост в социалната мрежа. Тя обяснява, че поляната, на която е заснела сватбата, е дом на редица животни, включително птици.

"Ако сте посещавали Уислър през зимата, може би сте виждали тези малки птици да забавляват скиорите, чакащи на опашката на лифта, като кацат на щеките им", пише фотографката.

Лили и съпругът ѝ Стив заедно основават както Tara Lilly Photography, така и Whistler Elopements - компания, с която помагат на двойки да планират приключенски сватби в дивата природа на Уислър, Канада.

В страната сойката е разпространен вид. Птицата често може да бъде забелязана по лагери и изследователски станции, като следва "туристи и скиори по пътеки в провинциални, териториални и национални паркове", пише Canadian Geographic. Освен това представителите на този вид прелитат и около райони, на които има и къмпинги на хора, като не е рядко явление да се възползват да крадат храна.

Фотографът Стефан Ървайн и впечатляващите му снимки на изоставени села край Хонконг

Необичайната красота на изоставените китайски села

Когато природата си върне властта

Е, в случая със сватбения кадър, кацналата на главата на булката сойка явно е успяла да си открадне само внимание.