Почти всяка година в NBA се появява някое младо момче със завидни качества, към което има големи очаквания.

Майкъл Джордан, The Last Dance и дарението от 2 милиона долара, което направи към хранителни банки в Америка

Какво направи Майкъл Джордан с милионите от The Last Dance

Човек за пример

Случаят беше точно такъв и в Лука Дончич, който през 2018 г. беше избран под номер три в драфта от Атланта Хоукс, но веднага беше разменен и в крайна сметка се оказа в Далас Маверикс.

Очакванията към словенското момче бяха големи, защото той не идваше от някой американски колеж, а от отбора на Реал Мадрид, където впечатляваше с изявите си. И веднага се зароди въпросът дали Дончич може да се окаже следващият европейски месия за Далас след Дирк Новицки.

И Лука много бързо започна да показва и на феновете, и на съперниците си, че с него шега не бива. Още в първия си сезон в NBA баскетболистът задмина Меджик Джонсън и се нареди на трето място в класацията за отбелязани трипъл-дабъли от новобранец.

Силното представяне на Лука Дончич продължи, за да достигне до момент, в който изпревари самия Майкъл Джордан, който не е тайна, че е смятан за най-великия играч в историята на този спорт.

Янис Адетокумбо, новият му договор с Милуоки Бъкс и рекордът, който постави

NBA има своя нов крал

Космически договор за Янис Адетокумбо

Трипъл-дабъла на словенецът срещу Чикаго Булс беше негов 29-и в кариерата, с което задмина Въздушния, който завърши впечатляващата си кариера с 28 трипъл-дабъла.

Това постижение е още по-впечатляващо, когато осъзнаем, че това е два третият сезон на Лука Дончич в NBA. И ако продължава с тези темпове, спокойно можем да очакваме, че в някакъв момент от кариерата си ще задмине и първенецът при отбелязването на трипъл-дабъл - Оскар Робътсън.

Легендата на Синсинати Роялс (днес Сакраменто Кингс) завърши кариерата си с впечатляващите 181 трипъл-дабъла. Във врата му обаче диша Ръсел Уестбруук, който може да се похвали с отбелязани 150 към момента.

Ще надмине ли Ламело Бол брат си Лонзо и ще успее ли да се нареди сред най-добрите в NBA

Ще надмине ли Ламело Бол брат си Лонзо

И ще се нареди ли сред най-добрите в NBA

Да, в момента Дончич е доста далеч от това дори да си помисли, че може да достигне тази бройка, но пак казваме, ако задържи темпото, с което се развива и играе, може да се превърне в най-великия европеец, играл в Лигата на извънземните.