През изминалия сезон Янис Адетокумбо може и да не успя да спечели титлата в NBA или поне да достигне до финалите, но пък даде заявката, че с Милуоки Бъкс шега не бива.

Greek Freak, Янис Адетокумбо, Disney и филмът за баскетболиста, който се подготвя

Гръцкия чудак получава филм за живота си

Disney разказва историята на Янис Адетокумбо

И с това доказа, че хилавото момче от Гърция, което се присъедини към Лигата на извънземните през 2013 г. вече може да бъде считан за един от най-добрите баскетболисти в света.

А вече се нареди и сред тези, които взимат най-много пари, като дори оглави класацията и постави рекорд. В профила си в Twitter Янис написа, че е подписал нов петгодишен договор с Милуоки Бъкс.

От Fox News разбираме, че контрактът му е на стойност 228.2 милиона долара. С това той се превръща в баскетболиста с най-висока заплата в NBA, като с всеки сезон тя ще нараства.

През сезон 2021/22 ще вземе 39.3 милиона долара, през сезон 2022/23 сумата ще се покачи на 42.5 милиона долара, през сезон 2023/24 ще има ново увеличение, за да достигне 45.6 милиона долара.

И така достигаме до последните два сезона, когато Янис Адетокумбо ще прибере и най-много пари. Възнаграждението му през сезон 2024/25 ще бъде 48.8 милиона долара, за да достигне до космическите 51.9 милиона долара през сезон 2025/26.

Джеймс Хардън, Янис Адетокумбо и заяждането на Брадата с колегата му

Голямата брада с лесно ранимата душа

Няма много любов между Джеймс Хардън и Янис Адетокумбо

Средната заплата на Янис ще бъде 45.6 милиона долара, с което изпреварва не само всички останали, но и самия Леброн Джеймс. Краля остава на второ място с 44.5 милиона долара, а на трето е Деймиън Лилард с 44.1 милиона долара.

Според Боби Маркс, който е източник на ESPN, договорът на Янис Адетокумбо е най-големият, който някога е подписван, в историята на NBA. С тези 228.2 милиона долара той е едноличен лидер в това отношение.

Леброн Джеймс, Лос Анджелис Лейкърс и новият договор на Краля за 85 милиона долара

Ще успее ли Леброн Джеймс да осъществи още една от мечтите си

Новият кралски договор на Краля

На второ място остава Ръсел Уестбруук, който през 2017 г. подписа за 206.8 милиона долара, а на трето Стеф Къри, който през същата година се разписа срещу 201.2 милиона долара. Клей Томпсън и Антъни Дейвис пък си делят четвъртото място с договори на стойност 189.9 милиона долара.