До момента по-сериозно представяне в плейофите убягва на Лука Дончич и Далас Маверикс, но сме сигурни, че съвсем скоро ще станат реален претендент за титлата в NBA.

Лука Дончич, Майкъл Джордан и задминаването на Въздушния в класацията за трипъ-дабъли през кариерата

Словенското момче, което задмина Майкъл Джордан

Лука Дончич се е устремил към върха

Но за първите си три сезона в Лигата на извънземните словенецът показа, че именно той може да е бъдещата звезда и да е над всички останали. Което няма как да не го направи много ценен за отбора.

Толкова ценен, че подписа нечовешки договор. Според ESPN, Дончич е сложил подписа си под петгодишен договор на стойност 207 милиона долара. Това не го прави най-високоплатения баскетболист в NBA, но все пак е впечатляващо.

Защото се превръща в първия новобранец, който получава максималното разширения на договора си. Част от причината са не само добрите игри и многото отбелязани точки, но и фактът, че два пъти е част от Мача на звездите в NBA.

Според Forbes, с новия контракт заплатата на Лука Дончич ще скочи от 10.1 милиона долара на 37.5 милиона долара през следващия сезон. След това увеличението ще продължи и словенецът ще взима по 38.5 милиона долара.

Най-много пари ще вземе през четвъртата година от договора си - 44.2 милиона долара. След това ще има възможността или да преподпише с Далас, или да стане свободен агент. Ако избере втората опция, ще може да претендира за поне 47.1 милиона долара от новия си клуб.