В края на първата учебна седмица за септември не се появила кой знае колко нова музика. За сметка на това в селекцията ни от пет песни има някои истински любопитни.

Започваме обаче със звездата на Lil Nas X, който наистина светеше целия в златно на светското събитие на седмицата MET Gala. "That's What I Want" e новото му (любовно) парче от тъкмо излезлият му албум Montero.

Едно позабравено лице от червения килим - актьорът Бен Барнс, е готов с музикалния си дебют. Избраният стил е поп джаз в стила на Майкъл Бубле и трябва да признаем, че на Бен му се получава. Във видеото участва Евън Рейчъл Ууд.

В подобен стил и продължаваме с една наша любимка - белгийка Села Сю, която имахме удоволствие да слушаме в София преди няколко години.

Placebo също готвят нова музика - осмият си студиен албум, който вероятно ще чуем през 2022 г. Добрата новина е, че първият сингъл от него "Beautiful James" звучи точно, както очакваме от британците.

За финал сме нещо българско и родно. Григовор е част от онзи български хип-хоп, с който спокойно можем да се гордеем. А "Трябва да затварям" е поредното припомняме, че хип-хопът е преди всичко градска поезия, облечена в ритъм.