18-годишният Левенте Арани-Тот от Унгария спортува активно от около четири години, но не се състезава професионално. Той развива тялото си с бодибилдинг съвсем самостоятелно, като в един момент решава да се предизвика още повече и да влезе в Рекордите на Гинес.

Нинет Лонгсуърт - тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Секси бабче на хоризонта

За цел той си поставя да задмине рекорда на китаеца Ли Зечуан за най-много набирания с една ръка за 60 секунди. Първите два опита на Левенте Арани-Тот обаче се провалят. Когато през октомври 2022 г. се пробва за първи път, не успява, тъй като все още не е в достатъчно добра форма.

След това през април тази година прави втори опит и тогава вече чупи рекорда, макар и само с едно набиране повече. Докато Ли Зечуан се е отчел с 21 набирания, Левенте достига до 22. Китаецът обаче също е упорит и само малко след това отново излиза начело в класацията с нов рекорд - 24 набирания.

"Първоначално бях доста разочарован, но не съм човек, който се предава лесно, така че реших да се предизвикам повече от всякога", споделя унгарецът.

Така той отново започва целенасочени тренировки, за да постави следващия нов рекорд. Към тренировките си по бодибилдинг той включва допълнителни три едночасови тренировки всяка седмица. Освен това в продължение на три месеца следва и стриктна веган диета и намалява теглото си.

След изключително интензивната подготовка, той вече се чувства готов да направи следващия си опит за официален рекорд. И успява. Само за една минута Левенте Арани-Тот прави 25 набирания с едната си ръка и отново детронира китаеца.

За предизвикателството 18-годишният унгарец казва, че е било много повече "умствена борба", отколкото физическа.

Илейн ЛаЛан - “първата дама на фитнеса”, която тренира всеки ден и на 97 години

Тя е “първата дама на фитнеса” и на 97 тренира всеки ден

Това се казва топ форма

"Знаех, че правилната психическа настройка е от решаващо значение, за да счупя рекорд като този, така че се подготвях много за това с концентрация и осъзнатост", споделя Левенте Арани-Тот пред Guinness World Records.