Илейн ЛаЛан, известна още като "първата дама на фитнеса", е вече на 97 години, но продължава да тренира ежедневно. Всяка сутрин тя започва с раздвижване. "Двадесет минути на ден ми дават добро начало", споделя тя.

Нинет Лонгсуърт - тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Секси бабче на хоризонта

Прозвището си Илейн си спечелва заради активната си работа в сферата на фитнеса и империята, която изгражда заедно със съпруга си Джак ЛаЛан. Известен като "кръстника на фитнеса", през 2011 г. той почива. Двамата заедно са били начело на верига фитнес зали с над 100 локации, бизнес с добавки и оборудване, водили са и телевизионно шоу.

Днес Илейн ЛаЛан е все така физически активна. Последните пет години обаче не са били никак леки за нея, тъй като тогава преживява няколко падания, от които бавно се възстановява. Добрата подготовка обаче ѝ помага отново да си върне активността.

Съветът ѝ към всеки един човек е да се движи, тъй като липсата на движение е това, което с времето ни прави все по-обездвижени и ни създава дългосрочни проблеми.

Самата Илейн ЛаЛан ежедневно прави коремни преси и лицеви опори - две много основни упражнения. Тя започва сутрешната си гимнастика от леглото, изпъната върху завивките, с 12 коремни преси. След това се насочва към банята, където пък прави лицеви опори, опирайки се на мивката.

След малка почивка, за да се облече и гримира, се отправя към фитнеса си вкъщи, където се качва на пътеката за бягане. После идва ред на набиранията и разтяганията.

Но не само постоянството, дисциплината и невероятната форма, която поддържа Илейн, са достойни възхищение. Тя е жена за пример и заради положителната си нагласа, която ѝ дава куража да вярва, че може да постигне всичко. "Всичко започва в ума", споделя американката в интервю за The New York Times.

Джим Арингтън - най-възрастният културист на планетата, определен от Рекордите на Гинес

90-годишният културист, който почти десетилетие държи Рекорд на Гинес

Как Джим Арингтън поддържа здрав дух и здраво тяло

И издава, че да си повтаря "Трябва да вярваш, че можеш" и "Нищо не е проблем, всичко е опит", ѝ помага да се чувства така, сякаш е десетилетия по-млада.