В големите американски продукции секс сцените или не са много (ако въобще ги има), или не са кой знае колко "горещи", ако можем да ги наречем така. Това обаче не важи за някои френски филми.

Алисия Викандер, секс сцените и трудностите, които е изпитвала актрисата при заснемането им

Неудобни ли са секс сцените за Алисия Викандер

Трудностите на актьорската професия

Като "Синият е най-топлият цвят" (Blue Is the Warmest Colour) например, който през 2013 г. спечели Златна палма от кинофестивала в Кан на своя режисьор Абделатиф Кешиш. Тогава обаче за първи път в историята на наградите статуетката бе връчена и на актрисите в главните роли - Леа Сейду и Адел Екзаркопулос.

Е, в последствие около филма се разрази скандал, защото режисьорът бе обвиняван от целия снимачен екип за методите си на работа и ужасно дългите работни дни. Сега в ново интервю The Hollywood Reporter за Леа Сейду решава отново да се върне към филма и преживяванията от него.

Тя казва, че една от най-забележителните секс сцени в него, която е продължителност от седем минути, е отнела около 10 дни, за да бъде заснета. Сейду твърди също така, че Кешиш е искал да се правят по 100 дубъла за само един кадър, който да бъде включен във филма.

"Този филм отне година от живота ми и аз дадох наистина всичко за него. Промени живота ми в много различни аспекти." Актрисата определено е останала с лоши спомени от "Синият е най-топлият цвят", защото не смята, че дори в днешно време нещата биха се променили.

Bridgerton, Джонатан Бейли и какво е трябвало да правят актьорите за секс сцените в сериала на Netflix

Секс сцените в Bridgerton - изпипани до последния детайл

Странните неща, които актьорите е трябвало да правят

И по точно с добавянето на координатори по секс сцените покрай #MeToo. Тяхната роля е да се погрижат актьорите да се чувстват максимално комфортно по време на тези сцени, обсъждайки хореографията с режисьорите. Но Леа Сейду не смята, че преживяването от снимачната площадка на френския филм би могло да бъде променено, дори такъв координатор да е имало по онова време.

Просто тя смята, че не само секс сцените са проблем, а цялостното заснемане на филма. Според People през 2013 г.    Абделатиф Кешиш е казал пред Télérama, че не иска филмът въобще да бъде разпространяван, защото се чувства унижен от всички нападки срещу него и стила му на работа.

Отново през същата година Леа Сейду пък е споделила пред The Independent, че когато е приела да се снима в "Синият е най-топлият цвят", е знаела, че ще бъде трудно, но е искала да види какво човек да стигне толкова далеч.