Често зрителите не си дават сметка за трудностите, които стоят зад привидно лъскавата актьорска професия. А те, както във всяка друга работа, не са никак малко. За част от тях говори открито Алисия Викандер в скорошно интервю.

Алисия Викандер, Майкъл Фасбендър, балетът, хранителните разстройства и за какво се чувства късметлийка

Тайната за изящната фигура и походка на Алисия Викандер

И защо актрисата е голяма късметлийка

33-годишната носителка на Оскар споделя, че не се чувства сигурна и защитена на снимачната площадка, докато заснема голи сцени. "Никога не е лесно", казва актрисата и допълва, че това е една от "най-трудните" части на актьорството.

"Въпреки че се чувствам удобно в тялото си и съм снимала доста голи и секс сцени, никога не успях да свикна напълно", продължава Алисия Викандер пред Harper's Bazaar и дори си спомня конкретен случай. "Всеки беше зает да прави своите неща, а аз седях в средата, гола и чаках. И това продължи доста. А през цялото време имах чувството, че всички ме гледат."

Снимка 569741

Източник: GettyImages

Затова звездата смята, че интимните координатори - специалистите, които помагат на актьорите и отговарят за хореографията на секс сцените, трябва да бъдат задължителна част от екипа на снимачната площадка. И самата Алисия Викандер съжалява, че в началото на кариерата си не е имала до себе си подобен специалист.

"Изиграх първата си секс сцена на 20 и още тогава осъзнах, че това не трябва да бъде нищо друго, освен вид техническа дейност."

Днес тя много държи актьорският състав и екипът да са фокусирани върху ефективността по време на заснемането на интимните сцени, за да могат нещата да се сведат до един кадър, без да се стига до повторения. "Мисля, че това е най-добрият начин, защото така се избягват много неудобства."

"Нюйоркска комбина", Емили Мийд и интимните координатори - новата длъжност в света на киното в Холивуд

Хората, които казват на актьорите как да правят секс

Най-новата длъжност в Холивуд - интимен координатор

Въпреки всички трудности обаче, Алисия Векандер е категорична: актьорската професия е една магия, от въздействието на която никога не би се отказала.