Куентин Тарантино е един от режисьорите в Холивуд, които не могат да се похвалят с много богат арсенал от снимани филми. Но това не пречи да има много фенове.

Куентин Тарантино, филмите на Marvel и защо не би режисирал техен филм

Защо Куиентин Тарантино никога няма да режисира филм на Marvel

Режисьор с възгледи

Всички са в очакване да разбера кой ще бъде последният филм на Тарантино и кога той ще види бял свят. Самият режисьор загатва на няколко пъти, че наистина следващият му филм ще бъде и последен, но нищо повече от това.

Напоследък намира за интересно да коментира Marvel и тяхното въздействие над индустрията. По-рано през месеца даде ясно да се разбере, че никога не би режисирал техен филм, като изтъкна и ясна причина за това.

В подкаста 2 Bears, 1 Cave Куентин Тарантино отново нападна Marvel. Според него в днешно време няма същински звезди в киното точно заради комиксовите филми на студиото. Режисьорът смята, че не актьорите от киновселената на Marvel са звездите, а самите герои.

"Капитан Америка е звездата. Тор е звездата", пояснява още той. Като Тарантино не претендира да е първият, който го казва. Според него тази теза е излагана многократно. И големият му проблем е, че Холивуд сякаш се интересува от направата единствено на такива филми и нищо друго.

Куентин Тарантино, "Топ Гън: Маверик", "Уестсайдска история" и филмите, които режисьорът харесва

Новите филми, които Куентин Тарантино обожава

Честен, както винаги

Признава, че като дете е колекционирал комикси на Marvel и а ако техните филми са излизали, когато е била на 20 години, е щял да бъде много щастлив. Но сега е почти на 60 и те не пораждат у него никакво вълнение, пише Insider.