Последният осми сезон на епичната сага на НВО вече започна, а с това започва и началото на края... на хонорарите, които всеки от актьорите в сериала е взимал за сезон 8. Какви точно са те? Variety си направиха труда да проучат.

Емилия Кларк (Денерис Таргариен), Кит Харингтън (Джон Сноу или пък Егон Таргариен?!), Лена Хеди (Церсей Ланистър), Питър Динклидж (Тирион Ланистър) и Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър) получават абсолютно еднакво заплащане - 500 хил. долара на епизод.

Децата на семейство Старк - Софи Търнър (Санса Старк), Мейзи Уилямс (Аря Старк) и Айзък Хемпстед Райт (Бран Старк) също са изравнени в доходите си - 175 хил. долара на епизод.

Преди около година НВО обявиха тържествено, че ще изравнят заплащането на мъжете и жените в най-хитовите си продукции. Така бяха формулирани няколко категории на заплащане в зависимост от значимостта на ролята. Очевидно правилото е било приложено и за Game Of Thrones.

Снимка 317756

Източник: GettyImages

В случая на Софи Търнър, Мейзи Уилямс и Айзък Хемпстед Райт още нещо определя заплащането им - те подписват договорите си за финалните сезони на сериала през 2014 г. Тогава Търнър е на 18, а Уилямс и Хемпстед са малолетни - за НВО те са просто деца и няма как да бъдат "изравнени" с останалите главни актьори.