Бърбънът е сред по-тежите алкохолни, но ароматни напитки. Затова и мнозина го избягват през лятото - особено в компанията на другите му близки и далечни роднини, които се отличават с висок градус.
Един от най-старите варианти с него е коктейлът Mint Julep, но той отдавна не се радва на голяма популярност, най-вече защото е прекалено сладък.
Барманът от нюйоркския клуб Rainbow Room и автор на книгата The Essential Cocktail от 2008 г. - Дейл ДеГроф, решава да внесе свеж полъх в добрия стар микс и така създава коктейла Whiskey Smash.
Единственото, което добавя към оригинала, е сок от лимон и кори от плода. А резултатът е точно като за лятото.
Какво ни трябва
- 60 мл бърбън
- 20 мл лимонов сок
- 20 мл обикновен захарен сироп
- 6-8 листа мента
- кората от 1 лимон
Какво ги правим
Събираме всички съставки, включително листата от мента и лимоновата кора, в шейкър. Добавяме лед и разклащаме силно за 6 до 10 секунди, уточняват от Robb Report.
Сервираме, като прецеждаме сместа, върху натрошен лед. Украсяваме с листа от мента и нападаме.