56-годишният Кевин Магинис от Нашвил, САЩ, известен като @bigmaccoaching в TikTok, доби популярност още през февруари, когато обяви, че ще се подложи на диета, която му позволява да се храни само с "Макдоналдс" в продължение на 100 дни. Едно от основните условия обаче бе той да изяжда само половината от порциите.

Как недостатъчните сън и вода ни пречат да отслабваме

Кои са причините да не отслабваме

Колкото и усилия да полагаме

И е факт, че промяната идва бързо. В началото той тежи 108 кг, а 30 дни по-късно вече е отслабнал с близо 14 кг. Миналата седмица предизвикателството му официално приключи, а крайните резултати действително са изненадващи. 100 дни по-късно Кевин е отслабнал с цели 26 кг и вече тежи 81 кг. "Чувствам се невероятно", споделя той пред Today, където разказва за преживяването си.

Американецът споделя, че е ядял всичко от менюто на "Макдоналдс", включително така популярния им Биг Мак. Разбира се, сандвичите ги е похапвал с пържени картофи. Газирани напитки обаче не си е позволявал. Нито пък алкохол. Междинните хранения също са били забранени. През всички 30 дни Кевин Магинис не е ядял никакви плодове и зеленчуци (с изключение на марулята и доматите в хамбургерите) и дори не е спортувал.

Той също и се хвали, че е забелязал положителни промени в здравето си. И докато преди да започне диетата-предизвикателство е бил в преддиабетно състояние, сега е извън опасната зона и триглицеридите и холестерола му са намалели.

Според Кевин Магинис човек може да отслабне докато си хапва всякаква храна. "Няма нито "добра храна", нито "лоша храна" за отслабване", казва той. И допълва, че ключово за намаляването на тегло, е намаляването на порциите. "Три хранения, но по половин порция - това не е единственият начин, но е начин. Контролирайте порциите, имайте план и се следете."

Сега американецът е уверен, че ще задържи новото си тегло, като вече вместо по половин порция, ще хапва три-четвърти порция. Освен това ще продължи да пропуска междинните хранения.

8 полезни вечерни навика, с които можем да си помогнем в отслабването

Навиците преди сън, които ни помагат да отслабнем

Важно е на какво посвещаваме часовете след работа

За Кевин Магинис обаче предизвикателството да свали килограми не е първото, нито последното. Той издава, че му предстои гмуркане в лед, 30-метрово изкачване с въже - неговият личен Еверест, пише People.