Любов - дали има по-вечна тема в литературата и въобще в изкуството? Чувството, което всеки е изпитвал поне веднъж в живота си, е вдъхновение за много романи.

Този петък събираме шест любовни книги за лятото - три наскоро излезли заглавия, които може да намерим в книжарниците + три завладяващи истории, които може да чуем още сега където и да се намираме. Защото са част от аудиокаталога на Storytel.

"Къпиново вино"

Още от "Шоколад" знаем, че Джоан Харис успява да забърка ароматни, пикантни и наситени с емоции любовни истории. А тази отново е на фона на живописната природа на френската провинция, в която се връща Джей Макинтош.

Снимка 542003

Източник: Storytel

Бутилката домашно къпиново вино отключва странни усещания в него, които ще го накарат да събуди призраците от миналото, но и да привлече красивата, но опасна Маприс. А историята е озвучена от гласа на Десислава Знаменова.

"Без дъх"

Дженифър Нивън стана популярна с романа си "Всички наши места", който се сдоби и с холивудска екранизация. В "Без дъх" тя отново се оставя на любимата си тема - любовта.

Снимка 541999

Източник: Enthusiast

А любовта тук се развива на останал извън времето остров край бреговете на Джорджия, където се озовава тийнейджърката Клодин, след като баща й напуска майка й. На този идиличен фон тя ще изживее първата любов, първите си сексуални опити и ще потърси най-важния човек в живота си - себе си.

Изд. Enthusiast, 18 лв.

"Къщата на духовете"

Трудно е да се опишат романите на Исабел Алиенде с няколко думи. Те съчетават човешки съдби с тази на родното й Чили, както и с цялата пъстра, драматична и бурна история на Южна Америка.

Снимка 542002

Източник: Storytel

И в "Къщата на духовете" проследяваме семейната сага на рода Труеба в продължение на век и половина - време, в което животите на Клара, дъщеря й Бланка и внучка й Алба ще минат през тежки перипетии и върховни удоволствия. Романът слушаме с гласа на Лидия Михова.

"Книжарницата край плажа"

Историите на три поколения жени в едно семейство се преплитат в първия издаден на български роман на Бренда Новак. След като съпругът й изчезва, Есен заедно с децата си - 16-годишния Кейдън и 17-годишната Тейлър, е принудена да замине при майка си Мери в малко градче на крайбрежието.

Снимка 542000

Източник: Сиела

Там отдавна заровените тайна на бабата ще излязат наяве, докато майката ще срещна стара любов, а най-малката жена в семейството Тейлър ще има какво да крие.

Изд. Сиела, 18 лв.

"Всеки мой дъх"

Никълъс Спаркс е синоним на романтичната литература в последните десетилетия. Във "Всеки мой дъх" той отново се отдава на любимата си тема - любовта, като праща и двамата си главни герои на крайбрежието на Северна Каролина.

Снимка 542001

Източник: Storytel

Те са Хоуп Андерсън - жена на прага на 40-те, която се чуди какво да прави с личния си живот, и Тру Уолс - сафари гид от Зимбабве, който пристига в САЩ след писмо от човек, който твърди, че е негов баща. С гласа на Десислава Знаменова.

"Безброй далечни пътища"

Десет години, след като публикува "Мостовете на Медисън", Робърт Джеймс Уолър се чувства длъжен да напише продължението на любовната история между Франческа и Робърт. Как би могла да продължи историята между домакиня от Айова и странстващ фотограф?

Снимка 541997

Източник: Лабиринт

С ново пътешествие, на което поема той в търсене на изгубените моменти и потиснати спомени.

Изд. Лабиринт, 15.90 лв.