Автор на бестселъри, която се научава да чете и пише чак на 39, се надява да вдъхнови други жени над 40 да "преследват мечтите си". 53-годишната Карън Уудс казва, че има"лош старт в живота" и напуска училище на 15, защото е бременна, но трагично ражда мъртво дете.

Васил Попов, "Пермафрост" и какво да очакваме от новия аудиосериал на автора на  "Мамник"

Васил Попов - от българския фолклор до Антарктида

Какво да очакваме от новия му аудиосериал "Пермафрост"

Едва когато е изпратена на курс за ограмотяване на възрастни на 39 години за работата си като чистачка, тя осъзнава, че има умение да пише. В момента Карън е известна с прозвището си "кралицата на престъпността в Манчестър" и може да се похвали с 27 романа на нейно име. Авторката смята, че четенето и писането са променили живота й и казва, че иска да бъде гласът на всички онези хора по света, които имат проблемно минало и нямат достатъчно смелост да повярват в себе си.

Карън, която има подписани договори за книги с издателя HarperNorth и често гостува а в телевизионни предавания, включително Loose Women и The One Show, разказва за тежкия си живот пред Mirror. Родителите ѝ се развеждат, когато е на 13 години, но въпреки всички трудности, все пак успява в живота.

"Всички тези извинения нямат значение, ако получите малко увереност и вяра в себе си, че всичко е възможно. Чувствам, че представлявам всички онези хора, които са имали лош старт в живота. Искам да бъда вдъхновението за жените, които смятат, че тъй като имат деца, не могат да правят това, което искат. Можете, ако вярвате в себе си. Вече съм издала 27-ия си роман и няма да спра дотук", категорична е писателката.

Маги Пашова, "По-здрави деца" и какво сподели авторката на книгата за храненето на децата

Маги Пашова ни учи как да имаме "По-здрави деца"

Нутриционистката за трудностите, заблудите и балансираното хранене на малките деца

Карън напуска училище на 15 години, защото е бременна, но за съжаление трагично ражда мъртво бебе в седмия месец. Когато се налага да напусне училище, тя все още не е усъвършенствала умението да чете или пише, тъй като има проблеми с концентрацията и редовно пропуска часове. С годините така и не ѝ остава време да се научи. Дълго време работи като чистачка, докато на 39 години не й предлагат повишение. Условието обаче е, че се налага да пише имейли, като част от новите ѝ работни задължения. За целта тя започва да посещава курс за ограмотяване на възрастни и макар не много лесно, успява да се справи с теста, необходим за завършване на програмата.

Снимка 611312

Източник: YouTube / стопкадър Loose Women

Няколко месеца по-късно, докато е курс за усъвършенстване, тя разкрива, че мечтата й е да напише роман. И само три месеца по-късно завършва на ръка на първата си книга Broken Youth. Книгата на Карън е взета от базираното в Манчестър издателство Empire и оттогава тя има написани над 20 книги с тях. Сега Карън работи с издателство HarperNorth, които публикуват последните й седем книги.

Елизабет Ърл и историята на 34-годишната британка, която живее на лодка по каналите на Англия

34-годишната британка, която живее на лодка по каналите на Англия

Колко струва това удоволствие

"Бях написала Broken Youth на ръка и трябваше да го пренапиша - отне ми часове, но го направих. Изпратих го до местен вестник, който го публикува на сегменти и след това ми се обадиха от Empire Publications - бяха го харесали. Когато книгата се появи за първи път, седях, държах я и си мислех как това е история, която съм написала самата аз. Изглеждаше ми нереално", коментира Карън. Книгите ѝ Broken Youth и Grow Wars дори стават бестселъри в Amazon.