Всеки фен знае, че футболът е много повече от игра и понякога е необяснимо защо, но то просто е така. През годините сме попадали на не една и две вдъхновяващи истории, които са ни показвали, че невъзможни неща наистина няма.

Точно това прави Каору Митома - показва ни, че стига да следваш целите си и да си последователен, можеш да постигнеш каквото си си наумил. Митома винаги е бил запален по футбола, но прави едно много интересно решение, което не всеки би имал куража да вземе.

Когато е на 18 години, той решава да отхвърли предложения му професионален договор Кавазаки Фронтале, а вместо това избира да следва в университет. И се оказва, че това е не само умно, но и добро решение. Каору Митома твърди, че е научил много за самата игра и начините, по които да бъде по-добър.

Всъщност дипломната му работа, която защитава успешно в университета в Цукуба, Япония, е върху изкуството на дрибъла. Едва след това се съгласява да подпише професионален договор. И едва три години по-късно следва една доста голяма крачка - Митома преминава в отбора на Брайтън.

Трансферната сума е около 3 милиона евро, но веднага бива преотстъпен на белгийския Унион, където прекарва една година в напасване към европейския футбол, за да се завърне отново в Англия. И поне към момента прави същински фурор, защото за 19 изиграни мача във всички турнири за Брайтън е вкарал шест гола и е направил две асистенции. 

Самият Каору Митома признава, че още от дете мечтае да играе в някое от най-силните първенства в Европа и спокойно можем да кажем, че това, което е научил в университета, му е помогнало. Самият той споделя, че е разбрал, че добрите играчи не гледат топката, когато дриблират, те гледат напред и правят всичките си движения, без да поглеждат в краката си. 

Цялата игра на японския национал е като по учебник, защото той много добре осъзнава, че успее ли да измести центъра на тежестта на противника си при дрибъл - вече е с едни гърди напред, пише 90min. Възходът на Митома е факт, а само преди няколко дни той донесе победата на своя Брайтън не срещу кого да е, а срещу отбора на Ливърпул.