Колкото и куриозни да са, срещите с диви животни от всякакъв вид крият рискове. Не са един или два случаите на хора, пострадали заради любопитството си да "погалят" лъв или да отгледат в дома си малко мече.

Реджина Келър от Вирджиния и огромната черна мечка, която се къпе в детски басейн

Мечката, която се изкъпа в детски басейн

Любопитна среща

А двама човека в Австралия стигат до нови "висини" - те решават да превозят с влак птицечовка. Тя живее единствено в източната част на страната и е един от двата оцелели вида еднопроходни животни - бозайник, който се размножава чрез яйца. За протокола - другото е ехидната, отново родом от Австралия.

Освен че има специален статут, птицечовката не е и толкова безопасна, колкото предполага странната й външност. Мъжките екземпляри разполагат с отровна жлеза в при задните крака и нокти, чрез които използват отровата за самозащита.

Снимка 613304

Източник: iStock

Камерите на гарата в Бризбейн са уловили двамата човека да носят птицечовка, увита в хавлиена кърпа. По-късно във влака те са давали на някои от пътниците да я галят, пишат от ВВС. Макар самоличността на "похитителите" да е установена, полицията все още не ги е открила.

Снимка 613305

Източник: iStock

Когато бъдат открити, двамата са заплашени от глоба в размер на 430 хил. австралийски долара (около 265 хил. евро). Австралийските власти се надяват нито птицечовката, нито хората да са пострадали физически по някакъв начин.